Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Úr!
Bolognese kiskutyam allergias, évek óta augusztus, szeptemberben jelentkeznek a tünetek. Tavaly elhúzódott a viszketős időszak, kapott 3 salkalommal szteroidot, amitől meghízott es nem volt kedve sétalni, nem jó állapotba került.
Idén újra jöttek a tünetek, november közepe van és szerencsétlen még mindig viszket, időnként nagyon piros a bőre, néha jobb. 3 hónapja lassan, hogy szedi az apoquel nevű győgyszert, szteroidot most nem engedtem. Enni a Royal Canini hypoallergén tápot kapja.
Mit tanácsol, mit tegyek? Nem árt ez a sok gyógyszer? Mi a megoldás, hogy ne kínlódjon a kiskutya?
Köszönettel:
Kiss Nóra

2018.11.11

Állatorvos

Ha szezonális allergiával állunk szemben, akkor meg kell várni lehetőleg a szezon végét, amikor a tünetek már enyhülnek és akkor elvégezni egy allergiatesztet. Ennek során kiderül, hogy mire allergiás az állat és lehetőség van hyposzenzibiláló injekciókúra elvégzésére, ami az esetek egy részében tünetmentességet, másik részében javulást eredményez. Sajnos vannak állatok, akiken nem segít az injekciókúra sem. Sajnos ez egy elég költséges eljárás, de a jelenleg ismert egyetlen oki terápia.

Vissza a kérdésekhez