Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/úr!
Két 3 hónapos mentett cica közül az egyik nagyon rosszul lett. Nehéz légzés, nagy has, elfekvés. Állatorvos eutanáziát javasolt. Utána felnyitotta és azt állapította meg, hogy a mája kétszer akkora mint kéne és a szive is fura, mintha gyulladásban lett volna a máj és a szív. Belei rendben voltak, de pár nappal korábban volt egy kis véres hasmenés. Laborvizsgálat nem volt. Az alomtestvére jelenleg rendben van, egészségesnek tűnik. Milyen vizsgálatokat javasol az életben lévő cicánál. Előéletükről annyit tudunk, hogy 5-6 hetesen, kiszáradva nagyon soványan találták őket.

2019.07.31

Állatorvos

Lehet, hogy a kicsinek valamilyen veleszületett rendellenessége volt, vagy heveny vírusfertőzés végzett vele.. Szerintem amíg nem mutat tüneteket a másik kölyök, addig nem sokat tudunk tenni…Fontos, hogy az elpusztult kicsi cica dolgait távolítsák el és fertőtlenítsék a környezetet amennyire lehet.

Vissza a kérdésekhez