Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő ! Van egy 2 hónapos törpe tacskó kiskutyánk . Tegnap kapottt oltást és féreghajtót a kutya ürülékében láttunk férgeket , tegnap is és ma is. Kérdésem , hogy ez meddig fordul elő benne és hogy veszélyes e a kutyára? A kutyus nagyon jó kedélyü és játékos. Köszönöm megtisztelő figyelmét ! Sz.Zoltán

2019.07.12

Állatorvos

Ha a férgek olyasmik mint a makaróni, akkor orsóférgek. Ilyenkor nagyon fontos, hogy mindig szedjék össze az ürüléket, mert a bélsárból mindig vissza tud fertőződni a kölyök. Az orsóférgesség nagyon gyakori, ami rendszeres féreghajtással orvosolható. Ilyenkor két hetente kell ismételni a kezelést, mindaddig, amíg ürül féreg. Ha a kutya több, mint 8 hetes és meghaladta a 2 kg testtömeget, akkor használhat Nexgard Spectra tablettát is, ami a férgek mellett hatékony védelmet nyújt bolhák és kullancsok ellen is.

Vissza a kérdésekhez