Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy puli jellegű befogadott felnőtt kan kutyám aki ugye elég jellegzetes pisiillatot teremtett az udvarban és amit csak lehet megjelöl! Ha ivartalanitva lenne mennyire szűnne meg ez a fajta probléma vele? Mármint a vizelet erős szaga?
A másik kérdésem hogy a cicáimmal sem szokták még meg egymást után szalad vagy esetleg folyamatosan utagatja a cicát ha pl beszalad az autó után! Ez hosszú idő után javulhat még vagy mindig menekülni kell majd a cicáknak előle?
Üdv.:Judit

2020.10.04

Állatorvos

Az ivartalanítás a jelölő viselkedés mértékét csökkenti. Ha nem régen került önökhöz, akkor sűrűbben jelöl, mint akkor, amikor már otthon érzi magát. A kutyára rá kell szólni, hogy tilos a saját macskákat kergetni. Ez nem múlik el magától, csak akkor, ha a kutya tudtára adják, hogy a falkavezér (gazda) nem akarja, hogy kergesse a macskákat. Így sem biztos, hogy ez megoldódik, de nagyobb esély van rá. nem szerencsés olyan kutyát hazavinni macskás házba, akinek nem ismerik a macskákhoz való viszonyát…Számos kutya jól kijön a macskákkal.

Vissza a kérdésekhez