Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

1 hónapja van egy menhelyes kutyusunk Rege névre hallgat. Malinois – agár keverék 1,5 éves ivartalanitott kan. A probléma viselkedésbeli az egyik az a házba a szobába piszkítás. Ezt kb 4-5ször csinálta már meg több hetes különbséggel. A gyanúm az hogy domináns viselkedés váltja ki belőle ezt. A párom irányába. A másik amit csinál az a “kattogtatás” ezt legtöbbször hazaerkezeskor vagy örömében csinálja. Az állkapcsát csattogtatja felénk kapva. Nem agresszíven de igen intenzíven séeülés veszélyesen. Azt szeretném kérdezni, lehetséges-e ęs hogy erről ezekről leszoktatni.

Köszönettel,
Réka

2018.10.11

Állatorvos

Szerintem, ha nem gyakorlott gazdik, akkor egy ilyen temperamentumos, domináns kutyát mindenképpen el kellene vinni egy kutyaiskolába, ahol pozitív megerősítés módszerével dolgoznak. Nagyon fontos, hogy falkavezérré váljon az egész család a kutya szemében. Az is biztos, hogy egy ilyen “energiabombát” mind testileg, mind szellemileg ki kell fárasztani, hogy kiegyensúlyozott legyen.

Vissza a kérdésekhez