Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
11 hónapos brit rövid szőrű, fiú cicám van, lakásban tartom, nincs másik állat. Érdeklődnék, hogy miért kell ivartalanítani, az jobb a cicáknak?
A másik problémám, hogy kiskorától hullik a szőre. Furminátorral fésüljük hetente, mégis az egész lakás tele van szőrrel. Lehet gyakrabban is fésülni a furminátorral, nem árt a szőrének? Már szedett vitaminokat, speciális tápot szőrre stb. Melyik táp lenne számára a legegészségesebb?
Nagyon köszönöm válaszát.

2013.09.13

Állatorvos
A lakásban tartott kandúrokat a gazdi érdekében mindenképpen javasolt ivartalanítani, mert az ivarérett állatok vizeletükkel jelölgetnek az egész lakásba, ami nagyon-nagyon kellemetlen szagú. Ivartalanított macskák többnyire nem jelölnek, vagy ha mégis előfordul, akkor a vizelet nem olyan átható szagú. Az ivartalanítást célszerű lenne az Önök cicájánál már elvégezni, mert bármikor elkezdhet jelölgetni. Előfordul, hogy egyes lakásban tartott kandúrok nem igazán jelölgetnek, de ez ritkaság. Lehet, hogy egyszer olyan vendégük jön, akinek a ruháján más állat szaga van és ez elindítja a jelölő viselkedést. Sajnos a lakásban tartott macskák egész évben hullatják a szőrüket, ez teljesen normális dolog. Nyugodtan fésülgetheti az állatot akár naponta is. Nincsen egy olyan táp, ami a legegészségesebb lenne, többféle prémium táp létezik, amelyek nagyjából hasonló minőségűek (pl.: Royal Canin, Hill's, Iams, Real Nature, Select Gold, Happy Cat). Ha ivartalanítják a cicát, akkor érdemes ivartalanított kandúroknak való tápot adni, a Royal Canin például gyárt ilyet.
Vissza a kérdésekhez