Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
16 mentett cicám van és újra elkezdtek bolhásodni. Hol lehet a legolcsóbb bolhairtót venni, vagy mit tehetek a bolhák ellen? Szeretném, ha a marcsi.allatmenhely@gmail.com e-mail címre válaszolna. Kérhetem?

2015.01.19

Állatorvos

A tanácsadást csak ezen az oldalon keresztül végzem, megértését köszönöm. Ezen az oldalon keresztül bármikor szívesen válaszolok a kérdéseire. Sok cica bolhairtása  mindig nehéz feladat, azért mert a bolhák életük egy részét a környezetben töltik és oda rakják a petéiket is. Ha nem történik meg a környezet bolhairtása, akkor onnan állandóan visszafertőződhetnek az állatok. A környezet bolhairtása csak sok alapos takarítással valósítható meg. Minden rejtett zugot alaposan ki kell porszívózni, azokat a textíliákat, amelyekkel a macskák érintkezhettek ki kell mosni és azokon a felületeken, ahol ez lehetséges környezeti bolhairtó sprayt (pl.: Insecticid 2000) kell alkalmazni. A macskákra célszerű olyan készítményt tenni, aminek hosszabb távú hatása is van. Sajnos ezek a készítmények nem a legolcsóbbak, de igazából csak ezektől lehet eredményt várni. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy az Ön környékén hol lehet a legolcsóbban ilyen készítményeket beszerezni. Keressen fel több állatorvost és állatpatikát, mondja el a problémáját és tájékoztassa őket pontosan arról az összegről, amit erre tud most szánni. Ez alapján tudják majd megtalálni ebben a helyzetben az optimális megoldást. Nem a legolcsóbb, de hosszú hatású készítmények és több macska kezelésére is gazdaságos kiszerelésűek például: Frontline, Effipro, Fypryst sprayk. Fontos a féreghajtás is ebben a helyzetben, mert a bolhák galandférgek köztigazdái lehetnek.

Vissza a kérdésekhez