Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
5 éves nőstény, ivartalanított, csak lakásban tartott macskámmal kapcsolatban lenne Önhöz kérdésem. Hosszú ideje már a hasáról, combjairól, lábáról foltokban elkezdett kikopni a szőre. Allergiára gyanakodtunk, így már egyáltalán nem kap csirkét, illetve állatorvosnál is jártunk vele, az élősködők és bőrbetegségek is ki lettek zárva. Mi a stresszre gyanakszunk, rettentően félős cica. Viszont nagyon aggódunk, mert az orvos ezzel kapcsolatban már nem nyújtott segítséget, további allergia vizsgálatokat (vér) pedig a súlya miatt (most kb. 5 kg, pedig keveset eszik) nem végeznek rajta. A bőre normál állapotú, nem piros, nem sebes, nem harapdálja, viszont macskához képest is rengeteget mosakodik. Lenne esetleg tanácsa számunkra?
(Utazni nem lehet vele, az autóban 1 perc után rosszul van, nem veszi rendesen a levegőt, így nem merünk vele elindulni másik orvoshoz…)

2021.06.11

Állatorvos

Szerintem első körben próbáljon enyhe nyugatatókat (pl.: Calmex cat), és adjon a cicának hypoallergén tápot, mellette adjon Dermoscent spot on készítményt, használhat Feliway párologtatót is. Ha biztosan nincs háttérbetegség, parazita, és nem javul a cica bőre, akkor vegye fel a kapcsolatot viselkedésterápiában jártas állatorvossal (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez