Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A 10 éves kislányom kitalálta, hogy szeretne egy cicát. Mi panelban élünk, így kizárólag csak benti macska lenne. Viszont engem aggaszt egy-két dolog, ebben szeretném a tanácsát kérni. Érdekelne elsősorban, hogy milyen egészségügyi kockázata lenne egy benti macskatartásnak? Nyílván megkapná a kötelező oltásokat stb, de azon kívül pl. a cicáknál kakilás után koszos marad a fenekük, azzal pedig mennek mindenhová, és nem tudom így például lehet-e elkapni tőlük bármit? Vagy ha például a szőrük marad koszos egy székelés után, azzal is mennek a bútorokra. Nem jelent ez egészségügyi kockázatot? Vagy bármi más? Elnézést ha buta a kérdés, de nem volt még állat a lakásban, és ezt szeretném tisztázni. Köszönöm válaszát!

2015.10.22

Állatorvos

Egy gondosan ápolt cica nem jelent problémát. Fontos, hogy annak ellenére, hogy szobacica, rendszeresen kapjon féreghajtót. Legszerencsésebb, az ha mielőtt lakásba viszik a cicát már azelőtt kap féreghajtót és parazitaellenes cseppeket (pl.: Advocate-9 hetes kor felett,  Stronghold-6 hetes kor felett). A macskák rendkívül tiszta állatok, ha egészségesek nem marad bélsár a szőrükön. Egyetlen dolog, amivel meg kell barátkozni, az a macskaszőr mindenhol, de ez csak az allergiások számára okoz egészségügyi problémát. Sokkal nagyobb egészségügyi kockázat az, ha kimennek az utcára, tömeg közlekednek, közösségbe járnak, mint az ha van egy szépen ápolt, gondozott cicájuk. Manapság már a legyengült immunrendszerű embereknek sem javasolják, hogy váljanak meg saját kedvenceiktől, hiszen ők nem jelentenek veszélyt számukra sem.

Vissza a kérdésekhez