Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
A kutyám (1 éves, hosszú vörös bundajú, közepes testű) bőre szinte egyik napról a másikra korpázni kezdett. A szőre fényes, dús, egészséges. Fürdetve ősszel volt utoljára, mert kinnt tartott kutya. Táplálkozása változatos (táp, konzerv, csirkefarhát, kacsahús, rizs, tészta stb.)
Mitől kezdhetett korpázni? Mit tehetek ellene?
köszönöm!!

2018.02.25

Állatorvos

Számos oka lehet a korpázásnak, például gombás fertőzés is, de lehet, hogy a kutya szőre sokszor volt nedves és a hideg idő miatt lett irritált a bőr, esetleg nem szellőzik jól az esetlegesen összeált szőr alatt. Sajnos vizsgálat nélkül csak találgatni lehet. Ha megoldható, hogy lakásban legyen pár órát, akkor fürdessék meg hidratáló samponnal, fésüljék ki, (pl.: Dermilen, Leniderm) szárítsák meg alaposan és csak akkor menjen ki, ha teljesen megszáradt. Emellett kezdjenek neki bőrtápláló készítményt adni. Figyeljék, hogy mi történik. Ha ennek ellenére korpás marad a bőre vagy más tünetek is jelentkeznek, akkor vigyék orvoshoz a kutyát.

Vissza a kérdésekhez