Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Egy 4 éves szuka labradorom van, s az a probléma, hogy – általában reggel – dörzsölgeti a fenekét a földhöz. Megnézte az állatorvos, a bűzmirigyét rendben találta, mást nem mondott. A végbélnyílása fölött van egy dudor. Széklete rendben, teljesen normális. Inkább reggeli után, mielőtt székletet ürítene, néha utána is “szánkázik”. Vajon mi lehet ez a dudor, mi a probléma? Köszönöm válaszát.

2015.09.18

Állatorvos

Ha az állatorvos megvizsgálta a végbélnyílást és környékét és a bűzmirigyeket, akkor ott valószínűleg nincsen semmi kóros. Viszketést okozhat a végbél tájékán, ha a kutya férges, ezért féreghajtó tablettát mindenképpen adjon neki és utána figyelje a székletét. Ha ürül parazita, akkor a kezelést ismételje 2 hetente addig, amíg a bélsárral ürül féreg. Ha nincsenek paraziták, akkor lehet, hogy a kutyánál a szánkázás egyfajta szokás a székletürítés előtt és után. A dudorral kapcsolatban sajnos vizsgálat nélkül nem tudok felelősségteljes véleményt alkotni. Ha a dudor nem volt azon a helyen mindig, akkor feltétlenül mutassa meg állatorvosnak, mert lehet akár daganat vagy gyulladás (pl.: toklász).

Vissza a kérdésekhez