Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Egy 8 hónapos francia bullgdog kutyusunk van, aki amint magára van hagyva azonnal bepisil vagy bekakál és megeszi a saját ürülékét. Sajnos ettől nincs jól, sokszor kihányja. Egyszerűen tarthatatlan ez az állapot, már sehová nem merünk elmenni otthonról, mert kész horror ami vár minket otthon. Teljesen szorong amint egyedül van. Amikor otthon vagyunk, akkor pedig egész nap a nyomunkban jár, sehol nem tud egyedül maradni egy percre sem. Kérem segítsen, hogy mit tudunk tenni, mert tényleg borzalmas ez a helyzet. Minden nap sétálunk vele, egyértelműen éreztetve van vele a családon belüli rangsor, és nem látom, hogy úgy érezné ő lenne a főnök.

Nagyon köszönöm

2018.03.24

Állatorvos

Szerintem érdemes lenne felvenni a kapcsolatot egy viselkedésterápiával foglalkozó állatorvossal, Dr. Sátori Ágnessel. Lehetne gyakorolni, azt, hogy rövid időre másik szobában hagyják, mondjuk egy jó nagy hancúrozás után egy rágcsálnivalóval. Fokozatosan kellene növelni az egyedül töltött időt. Fontos, hogy a kutya megtanulja, hogy önök nélkül is biztonságban van és ne érezze azt, hogy Önök is szoronganak a helyzet miatt. Használhatnának Adaptil párologtatót.

Vissza a kérdésekhez