Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Nem rég állatorvosnál jártunk cicánk fogkövessége és kezdődő szuvasodása miatt (2éves), amúgy a cicánk a nedves eledeleket nem is eszi, csak száraztápot, abból is prémiumokat. Ajánlottak egy ivóvízbe önthető folyadékot, ami szintentartja a problémát. Ebben a folyadékban xilitol van, ezt a termék leírása szerint kutyák és macskák egyaránt fogyaszthatják. Kérdésem, hogy ez, hogy lehetséges? Úgy tudtam mérgező a kutyákra. Van egy kutyám is, neki is van fogproblémája (14éves). Válaszát köszönöm: Szilvia

2018.03.22

Állatorvos

Ha a terméket állatorvos javasolta és kutyák és macskák számára készítették, akkor nem valószínű, hogy mérgezést okozna. A xilit bizonyos mennyiségben valóban mérgező a kutyák és macskák számára. Ha meg tudja oldani, akkor a legjobb és tényleg hatékony megoldás a fogmosás állatfogkrémmel. Kutyák számára nagyon jók még a jó minőségű rágószalagok (pl.: Dentizahn).

Vissza a kérdésekhez