Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Ragdoll ivartalanított kandúr szobacicám július óta véraláfutásossá/sebessé vakarja magát a feje környékén (pofa, halánték, nyak), mindig máshol. Bolhacseppet kapott már, fürdetve sem volt közvetlenül a tünetek előtt, féregírtót(drontal) és oltásokat(felocell cvr) is kapott egy hónapja, furminátorral rendszeresen van fésülve. Egy állandó tápja van (Royal Canin Urinary), a többi kiegészítő tápot már lecseréltem de a vakarózás nem szűnt meg. Tavaly nyáron a nagy melegben is voltak hasonló gondok, akkor abbamaradt ahogy hűvösebb lett az idő, viszont most nem csökken. Mit tehetnék ellene? Válaszát előre is köszönöm!

2018.09.25

Állatorvos

A leírás alapján a cica nagyon valószínű, hogy allergiás valamire. Voltak húgyúti problémai? Ilyenkor célszerű lecserélni a tápot olyanra, amelynek összetevői nem egyeznek a korábbival. Érdemes esetleg megpróbálni az Advocate cseppet, mert házipor atka allergia esetén bizonyos esetekben jótékonyhatásúnak bizonyult. Tüneti kezelés is létezik, ami segít a tünetek mérséklésében. Létezik allergiateszt cicák számára is.

Vissza a kérdésekhez