Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen módszerrel lehet lefogyasztani a kutyákat. Van egy 4 éves kistermetű (tacsi és spániel)keverék kutyusunk, aki a világ legcukibb jószága, de egy kissé elhízott. Nagyon féltjük,hogy valamilyen betegséget ne okozzon ez nála, ezért fogyókúrára fognánk, de nem tudjuk hogyan.Válaszát előre is köszönöm!

2015.10.29

Állatorvos

Fogyókúra előtt érdemes felkeresni egy állatorvost, hogy megvizsgálja az állatot, nagyobb túlsúly esetén érdemes meggyőződni róla, hogy nincsen-e betegség a háttérben (vérvizsgálat-szervfunkciók, pajzsmirigy, vércukorszint stb.) Ha minden rendben van, akkor lehet elkezdeni a fogyókúrát. Soha nem szabad hirtelen fogyasztani a kutyát, mert az nagyon megterheli a szervezetét. Ha csak enyhe túlsúlyról van szó, akkor elég lehet a napi adag egynegyed résszel való csökkentése és a testmozgás növelése. A testmozgás mennyiségét is csak nagyon fokozatosan szabad növelni. Ha a kutya nagyon falánk, akkor segíthet neki, ha a csökkentett napi adagot két részletben adják (reggel-este). Ma már nagyon jó minőségű fogyókúrás tápok, (pl.:Petbalance Medica elhízás elleni száraztáp és konzerv, Royal Canin Obesity Management és később Weight Control stb..) , light ételek (pl.: Real Nature light konzervek, Premiere light konzervek, Select Gold Light konzerv és száraztáp stb..). Fontos, hogy betartsa a tápok adagolási útmutatóját, mert ha többet ad belőlük, akkor eredménytelen lesz a fogyókúra. Ha a kutya mindig kéreget, akkor hasznos lehet egy snack-labdába tenni a napi adag egy részét, hogy több időt vegyen igénybe a táplálkozás és elterelje a kutya figyelmét.

Vissza a kérdésekhez