Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 8 hónapos cicánk, akit nov. 20-án ivartalanítottunk. Eltelt egy hét, majd észrevettük, hogy a sebe gennyedzik, sajnos kinyalogatta. Hatása, hogy a seb alsó része egybeforrt, teteje szétnyílt. Azonnal orvoshoz mentünk, kapott antibiotikumos szurit, plusz ugyanazt tablettában 2×1-et. Pénteken visszavettük (11.23.) és szépen összeforrt a nagy része. Folytattuk ugyanezt a folyamatot, majd újra visszavittük kedden (11.27.). Szépen begyógyult minden, kivéve egy pici lyukat, ami a mai napig gennyedzik. Megint kapott egy szurit és csütörtökön (11.29.) újra vissza. Nem változott maradt ugyanúgy, kapott megint antibiotikumot és hétfőn megyünk vissza. Amit még tudni kell: semmit nem szabadott csinálni, csak az antibiotikum (se törlés, se krém, semmi). Kiderült, hogy a gennyedzésnél ott van a belső varrat (látszik), ami szintén nem segít. Picit kétségbe vagyok esve, hogy nem akar az a pici lyuk gyógyulni. Most kicsit törölgettük a gennyet és picit Bepanthen kenőcsöt tettünk a sebe köré. A cica miután kiderült, hogy szétnyalta azóta tölcsért visel, nehezek a napjai.
Kérdésem, hogy orvosként kicsit láthatatlanban tud-e bármiféle egyebet tanácsolni, hogy mit lehetne tenni? Ennyi amit lehet, hogy antibiotikum és várunk? Cukorterápia segíthet?

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel,
Konrád Norbert

2018.12.04

Állatorvos

Helyi kezelés miért nem jött szóba? Esetleg lézeres kezelés is segíthetne.

Vissza a kérdésekhez