Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 8hetes kan labrador kiskutyánk.
3napja került hozzánk alomból.
Van saját helye kialakitva, és egy kutyapelenka elhelyezve az ő kis területén.
A kutyapelenkát rendszeresen szettépi, és nem nagyon akar arra pisilni vagy kakilni. “nincs állandóan a helyére zárva, sokat van közöttünk és játszik a gyerekekkel”
Sír hogy engedjük ki ha vissza teszem mert oda pisilt v kakilt valahova ahova nem szabad, de ha egy kis idő után kiengedem, egy kis játék ugrálás után szaglászni kezd, és valahova újra oda pisil vagy kakil.
A kérdésem az lenne hogy hogyan szoktassam a kijelölt helyhez ahol a dolgát kellene végeznie? És amikor nem ott végzi, akkor azt hogyan kezeljük hogy megértése hogy azt nem szabad?!

Előre is köszönöm válaszát.

2020.12.13

Állatorvos

Amint látja, hogy üríteni akar a kölyök, azonnal vigye arra a helyre, ahol szeretné, hogy a dolgát elvégezze. Ha ez sikerült, akkor nagy dicséret, finom falat. Ha nem látja azt, amikor rossz helyre ürít, akkor azt hagyja figyelmen kívül. Utólagos büntetést nem érti a kutya. Ha éppen rajtakapja, hogy rossz helyre ürít, akkor szóljon rá határozottan, hangosan (soha nem bántsa!!!!), majd vigye oda, ahol szeretné, hogy a dolgát elvégezze. Minél több időt szán erre az első időszakban, annál kevesebb lesz a “baleset”, annál hamarabb megérti a kölyök, hogy mit szeretne a gazdi.

Vissza a kérdésekhez