Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 5 hónapos szuka kutyám aki multhét hétfőn elkezdett éjjelente szörcsögni,váladékozik az orra, tüsszög és kicsit köhögött.
Elötte 1,5 héttel kapta meg a kennel köhögés elleni orrcseppet.
Elvittem állatorvoshoz ahol azt tanácsolták hogy Mucopeontott adjak és inhalálás. Péntekre nem sok változott meghallgaták tüdögyulladás nem volt nyirok csomok duzzadva mondták hogy folytassam a gyogyszert. Majd szombaton elvittem másik orvoshoz mert eléggé sokat tüsszögött ott kapott vitamin szurit és egy gyulladás csökkentöt. A köhögést mikor megnézték a nyomkodásos technikával sokdajára köhintett csak szombaton

Most ott tart a dolog hogy még mindig szörcsög köhögés nincs tüsszögés kevesebb orr enyhén váladékozik. A szürcsögés is javult de tegnap kapot lézeres kezelést és rákövetkező ma éjjlere jobban szürcsögött és inhaláltunk is . Lehetséges hogy felszakadt neki valami?
a kedélye étvágya jó. láza nincs és nem is volt torkán a nyirok csomok enyhén duzzadtak még.
Folytatnom kell még a mucoprontott meg az inhalálás.
Viszont eléggé agasztó ez a szörcsögés.
Agodom a kennel köhögés miatt is mert a tünetek arra is utalhatnak.
Mit javasona Őn?
Elég valóban ez a kezelés vagy tanácsiocs lenne egy antibiotikum kura?

Válaszát előre is Köszönöm!

2016.04.02

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Az immunerősítés bármilyen felső légúti megbetegedésben szenvedő kutyának nagyon hasznos lehet, első körben mindenképpen ezt tanácsolnám.

http://www.fressnapf.hu/petbalance-immunerosito-kolyokkutyanak-szoptatos-szukanak-100g/

Az állatorvosok gondolom alaposan megvizsgálták,és a talált fizikális lelet alapján döntöttek az adott kezelésnél.Én látatlanban ezt nem tudom elbírálni, nagyon nehéz így bármit is tanácsolni.

Ha továbbra is aggódik, csináltathat egy endoszkópos vizsgálatot,mely áttekinti, hogy nincs e valami idegnetest az orrüregben ami irritálná folyamatosan stb vagy kérjen mellkas RTG vizsgálatot, esetleg bronchoalveolaris lavage-t (ez egy bódításban végzett diagnosztikai eljárás, melynek során mintát nyerünk az alsó légutakból, hogy milyen kórokozók találhatóak ott) vagy vizeletből szopornyica PCR vizsgálatot. Ha nem javulnak az állat tünetei tovább kell lépni a diagnosztikai módszerekkel, hogy kizárjuk a súlyosabb problémákat, és ha baj van , akkor CÉLZOTTAN tudjunk fellépni ellene.

Vissza a kérdésekhez