Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő!
Van egy német juhászom, iszonyatosan hullik a szőre és nagyon érzékeny a háta. Gyakran simogatásnál is elhúzza a hátát, de csak bizonyos pontoknál, valamint ha kicsit erősebben megvakarjuk egy-két helyen vagy a hátsó lába kezd el mozogni, vagy a bőre a hátán. Tavaly nyáron voltunk vele allergiás tünetekkel orvosnál, akkor olyan hangot adott ki, mintha nem kapna levegőt, vagy belemenne valami az orrába-az orrán beszívta a levegőt, és mintha félrenyelt volna krákogott (naponta-kétnaponta 1x-2x), és hullott a szőre akkor is. Kapott valamilyen antihisztamint a szőrhullásra, valamint azt mondták, hogy ne adjunk neki csirkét, amit később ki is tapasztaltunk hogy nem vakarózik annyit ha nem eszik csirkét. Erre a “krákogásra” pedig azt mondták, hogy normális, valószínűleg csak belement valami az orrába, vagy lehet pollenre allergiás. Télen nem nagyon jelenkeztek a panaszok, maximum 1x-2x, viszont most megint csinálja, de viszonylag ritkán. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell ezeket a “panaszokat” komolyan venni? Nekünk a kutya egészsége nagyon fontos, hisz családtagként tekintünk rá, viszont jelenleg nics 60-70 ezer forintunk allergiavizsgálatra. Valamilyen vitamin a szőrhullásra esetleg? (biotint kapott, de nem igazán tapasztaltunk változást, és kín szenvedés vele megetetni) Vagy speciális sampon? Gyakrabban fürdetni?
Ezeket leszámítva egy életvidám, jó étvágyú, egészséges kutya.
Köszönöm válaszát!!

2018.07.10

Állatorvos

Megpróbálhatnák az Allermyl sampont és a Dermoscent cseppeket. Adjanak kedvencüknek érzékeny kutyáknak való tápot és azon kívül csak tiszta vizet igyon. Figyeljék, hogy enyhülnek-e a panaszok. Ha a krákogás csak ritkán jelentkezik, akkor tényleg valószínű, hogy csak beszippantott valamit, ha azonban az esetek sűrűsödnek, akkor mindenképpen a dolog végére kell járni.

Vissza a kérdésekhez