Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Westimmel kapcsolatban irok ismét önnek. Tegnap vettünk vért ma megy a laborba du-ra eredmény. Kaptunk megint antibiotikumot hányás csillapítot és vitamin szurit.
A kérdésem az lenne hogy normális e az a reakció a hányás csillapítora h öklendezik ugyanugy a viz után de nem jön semmi ki remélem szerencsére.Enni nem evett még.Lehetne esetleg adni neki kamilla teába ásztatott kekszet? A sok koplalástól nagyon gyenge már.
És még egy kérdés a vér véltel kimutatja ha esetleg bélgyulladása van?
Nagyon köszönöm a rengeteg választ!

2013.08.24

Állatorvos
A vérvételből a bélgyulladás nem derül ki biztosan (vannak olyan paraméterek, amelyek valószínűsítik), de az igen, hogy van-e gyulladás a szervezetében és átfogó képet kaphatunk egyes szervek működéséről is. A bélgyulladás általában hasmenéssel jár. Számos belgyógyászati betegség tünetei között szerepel a hányás, például: hasnyálmirigy gyulladás, vesebetegség, májbetegség, cukorbetegség, gennyes méhgyulladás, gyomorgyulladás, idegentest a bélcsatornában, daganatos megbetegedések stb. Ha a kutya nem hányja ki a vizet az jó jel. Ha továbbra sem akar enni az állat és nem iszik elegendő folyadékot, akkor infúzióra lesz szüksége. Ne kekszet adjon a kutyának, hanem inkább főzzön egy húslevest és a levet turmixolja össze egy kis sárgarépával és hússal. Langyosan adja a kutyának, egyszerre csak néhány kortynyit, majd fél óra-óra múlva kínálja újra. Adhat az állatnak langyosan natúr joghurtot is. Megfontolandó a gyomornyálkahártya védő gyógyszer (pl.: Quamatel), ha a kezelő orvosa ezt jónak látja. A laboreredmény után sokkal többet tudunk majd, és annak alapján lehet a kezelést folytatni, illetve újabb célzott vizsgálatokat csinálni. Jobbulást!!!
Vissza a kérdésekhez