Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktro nő!
Házi cicákkal kapcsolatban lenne kérdésem:van egy ivartalanitott cica lány(5 éves) és pár hónapja befogadtam(elcsábítottam a szomszédból) 6-7 hónapos kis kandúrt már szoktam őket egyedül hagyni de mostanában előfordul hogy a cica lány kicsit “megbolondul” fújrá de közben mintha játszana vele kicsit ha a kicsi közeledik mérges lesz…Mit csinlajak ilyen esetben??
A fiú cicánal is javasolt az ivartalanitas csak mert nem tudom eldönteni mit is csinlajak vele felek h a szomszédoknak nem is tetszene ha a “cicájukat” ki ivartalaníttatnám!

2019.02.02

Állatorvos

Szerintem nem helyes más macskáját elcsábítani, ha otthon szeretik és jó helye van… Természetesen más a helyzet, ha rossz körülmények között tartják az állatot. Vannak macskák, amelyek nem kifejezetten társas lények. A kandúrokat is ivartalanítani kell, hiszen nincs szükség nem kívánt kölykökre akkor sem, ha nem nálunk fogannak. A nem ivartalanított kandúrok rövidebb életűek, mert a csavargásaik miatt nagyobb eséllyel éri őket baleset, és a verekedések miatt vannak olyan gyógyíthatatlan macskabetegségek, amelyeket nagyobb eséllyel kapnak el. Az ivartalanítás ennek ellenére a gazda döntése, Ön legfeljebb a figyelmét hívhatja fel rá…Őszintén megkérdezheti akár, hogy elviheti-e a műtétre, és a “tulajdonviszonyokat” is tisztázhatnák…Ha több macskájuk van, akkor lehet, hogy szívesen veszik, ha ön is gondoskodik az egyikről.

Vissza a kérdésekhez