Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Illetékes!

9 hetes macskámat tegnap vittem az orvoshoz a kombinált oltásra és féreghajtásra. Fül atkát diagnosztizáltak, ki is szedték neki szerintem alaposan és valami fül cseppet is adtak neki per fül 2500Ft volt. Ez milyen szer lehetett nem tudom ezzel kapcsolatosan kérdeznék. Ez egyszer használatos volt vagy még lehetséges, hogy kell a másodjára is tisztíttatni? Vajon melyiket használhatta az orvosom és én milyen időközönként tisztítsam a macskám fülét, hogy ne jelentkezzen újra?
Milyen időközönként kell kozmetikushoz vinni? Fontos a kozmetika? Melyik ápolási technikákat kell nekem otthon elsajátítani és melyik kell kozmetikusra, orvosra bírni, ha esetleg bármi történik, Milyen sampon használjak és mikor kezdhetem el fürdetni? (Maine Coon macska)
Étel fogyasztás téren minden olyat szeretnénk neki adni, ami t azért mi is eszünk, hogy ne csak száraz és dobozos kajákat egyen, de melyik a legfontosabb étel, amit Önök javasolnak?
A nedves tápban van 80% víz, de azon kívül nem nagyon látom és nem vehető észre, hogy inna vizet…hogyan vegyem rá, hogy igyon?
A kombinált oltáson kívül, ha benti cica lesz csak akkor kelle-e még valami más neki?
Ivótlanítást később szeretnénk, mikor már egyszer lettek kis cicái.

Köszönöm előre is válaszukat!

Üdvözlettel,

Melinda

2021.05.23

Állatorvos

Szerintem egyszerűbb, ha megkérdezi a kezelő orvost, hogy mit használt, mint hogy én találgassak…az lenne a biztos. Én nem mondhatok semmit valami olyasmiről, amit nem tudhatok biztosan…Szőrtípustól és a gazdi ügyességétől függ, hogy mennyi időnként kell kozmetikus. van akinek soha…Fültisztítás mindig az orvos dolga, ha a mélyebb régiók érintettek, otthon csak a hallójárat külső része tisztítható vattapamaccsal. Minden egyéb dolgot megcsinálhat otthon, ha tudja. Fürdetni csak akkor kell a cicát, ha piszkos, akkor pedig jó minőségű samponnal (pl.: Dermilen). Szerintem az a fontos, hogy minőségi kölyök macskaeledelt egyen főleg a cica, mert annál jobbat otthon nem tud összeállítani (hasonlót csak akkor ha alaposan utánaolvas). Az emberi ételmaradékok nem megfelelőek fő tápláléknak. Nedves táp mellet sokkal kevesebbet isznak a macskák. ha van vize, akkor fog inni. Megpróbálkozhat macskaszökőkúttal. Kombinált oltáson kívül féreghajtás kell rendszeresen. Ha nemtenyésztő, akkor gondolja meg alaposan, hogy vállalnak-e almot…

Vissza a kérdésekhez