Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Szakértő!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy nemrég elpusztult egy dzsungáriai törpe hörcsögöm és szeretném megtudni mibe pusztulhatott bele? Civakodni nem civakodott a többiekkel, leejteni nem ejtettük le. Picit fel volt fújódva, mint minden elpusztult állat, és a fenekénél picit véres volt? Mi lehetett a baja? Válaszát köszönöm!

2011.01.25

Állatorvos
Sajnos egy elhullott állat esetében biztos diagnózist csak kórbonctani vizsgálatok alapján lehet felállítani. Így csak találgatni lehet. Ha az állatnak volt lehetősége esetleg mérgező szobanövényt rágcsálni, az okozhat vérzést a bélcsatornában. Okozhat vérzéses bélgyulladást, ha az állatok takarmánya gombákkal szennyezett. Sajnos az elpusztult kis állatért már nem sokat tehetünk, a többi állat érdekében feltétlenül javaslok egy alomcserét és annak a tápláléknak a megvonását, amiből az a hörcsög is evett, amelyik elpusztult, hogy megelőzzük a többiek megbetegedését.
Vissza a kérdésekhez