Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kerti játékötletek kutyáknak

2020. március 13.

Kerti játékötletek kutyáknak

Ha családi házban lakunk, akkor adott a lehetőség, hogy minél többféle kerti játékot kipróbálhassunk örökmozgó négylábúnkkal. A nagy hely és a futkározási lehetőség már önmagában szuper, de azért érdemes izgalmasabbá tenni a hétköznapokat. A közös játékidő során ráadásul nem csak segítünk levezetni a felesleges energiáit négylábúnknak, hanem a készségeit is fejleszthetjük, és még a kötelék is szorosabbá válik köztünk.

  1. „Hozd vissza” játékok

Az udvaron felszabadultan játszhatunk kedvencünkkel, bizonyára nem kell attól tartanunk, hogy leverünk valamilyen dísztárgyat vagy nekimegyünk az asztal sarkának. Így szinte bármilyen játékszert (labdát, plüss figurát, frizbit) eldobhatunk, hogy visszahozza kedvencünk, sőt, akár még egy kisebb bot is megfelelő lehet erre a célra.

A kutyusoknak általában nem kell megtanítanunk ezt a játékot, ösztönösen szaladnak az eldobott dolog után, de ha mégsem tudnánk felkelteni pajtásunk érdeklődését, akkor segíthet, ha például bekenjük natúr mogyoróvajjal vagy sajtkrémmel a labdát. A hasának és a finom illatoknak már valószínűleg nem fog tudni ellenállni négylábúnk. Emellett pedig meg is jutalmazhatjuk kutyusunkat, olyankor, amikor felveszi az elhajított tárgyat, vagy épp visszahozza nekünk, és odaadja. A nálunk lévő finomságot például csereeszközként is használhatjuk, ha háziállatunk birtokló típus, és nem szeretné elengedni a megszerzett játékszert.

  1. Általános agility

Az agility hivatalosan a kutyák sportja, mely során különböző akadályokon kell minél ügyesebben a lehető legrövidebb idő alatt végigmenniük. De nem kell versenyre vinnünk kutyusunkat ahhoz, hogy gyakorolhassunk és szórakozhassunk vele. A pálya kialakításához beszerezhetünk pár dolgot az interneten keresztül vagy az áruházakban, de akár házilag is készíthetünk akadályokat. Legyen mit átugrania az ebnek, legyen alagút, szlalom, csúszda vagy mérleghinta deszkából. Minden játékelemet először egyesével mutassunk meg bundás barátunknak, és miután megtanítottuk, hogy melyik mire való, hogyan kell rajta végigmenni, átugrani, utána jöhet az összetettebb feladatat, illetve a teljes pálya.

  1. Jutalomfalattal tölthető játékok

A jutalomfattal tölthető játékokhoz, különösen a labdákhoz, ideális, ha nagy hely áll rendelkezésre. Miután rájött kedvencünk, hogy hogyan is juthat hozzá a tárgyakban lévő finomságokhoz, érdekesebbé tehetjük a játékot azzal, ha elrejtjük azokat a kert különböző pontjain, hogy az eb szimatára hagyatkozva megkereshesse őket.

  1. Ásás a homokozóban

Ha szeret ásni kutyusunk, ám mi nem örülünk annak, ha azt a kertünkben teszi, akkor a legjobb megoldás az lehet, ha készítünk neki egy saját homokozót, amelyet bármikor kedvére feltúrhat. Kistermetű kutya esetén egy kagyló formájú gyermekhomokozó is tökéletes lehet, melynek egyik előnye, hogy van teteje, így amikor használaton kívülivé válik, nem fognak tudni belepiszkítani a környék macskái. A különböző fertőzések és sérülések elkerülése érdekében fontos, hogy tiszta homokot szerezzünk be egy közeli üzletből. Ha nem érti az eb, hogy mit kellene tennie a homokozóban, mutassuk meg neki. Rejtsük el benne egy-két játékszerét, majd ássuk ki. Valószínűleg rövid idő után, örömmel cselekszik majd hasonlóan pajtásunk.