Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

2024. május 06.

Nyáron, a vakáció idejére sokan tervezünk hosszabb, kalandos programokat, legyen szó családlátogatásról, túrázásról, strandolásról, az ország felfedezéséről vagy külföldi kikapcsolódásról. Természetes, hogy ezekre kutyusunkat is szeretnénk magunkkal vinni, de mielőtt elindulnánk, készüljünk fel alaposan, hogy utazásunk a lehető legsikeresebb és legbiztonságosabb legyen mindkét fél számára.

1. Microchip az ebben

Bármikor előfordulhat, hogy kutyánk elszalad, eltéved, különösen idegen helyen, hiszen ilyenkor stresszesebbé válhat szőrös pajtásunk. Ha kedvencünkben van chip – és a hozzá rögzített adatok is aktuálisak – akkor 2,5-szer nagyobb az esélye, hogy visszakerül hozzánk háziállatunk a megtalálója által.

2. Egészség felmérése

Állatorvoshoz akkor is javasolt elmennünk az utazás előtt, ha a chip rendben van, hiszen fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy négylábúnk egészségügyi állapota megfelelő, és biztosan jól fogja viselni a hosszabb utat és az izgalmas programokat. Amennyiben kutyusunk valamilyen gyógyszert szed, érdemes lehet egy plusz adagot felíratni belőle, hogy ne kelljen attól tartanunk, hogy nem lesz elég az utolsó napig.

3. Kisállatbiztosítás

Egy egészséges ebbel is előfordulhatnak balesetek, ezért jó ötlet lehet biztosítást kötnünk kedvencünkre, ugyanis a sürgősségi ellátások hazánkban és más országokban is kifejezetten drágák lehetnek.

4. Kellékek becsomagolása

Mielőtt elhagynánk az otthonunkat, meg kell győződnünk arról, hogy összekészítettünk mindent, amire kutyánknak szüksége lehet a mindennapokban és egy esetleges baleset esetén. Ezeket mindenképp vigyük magunkkal:

– Nyakörv / hám címtartóval és póráz
https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/nyakorvek-hamok-porazok/
– Etető- és itatótál
https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/talak-kutya/utazashoz/
– Elegendő eledel (inkább több, mint kevesebb)
– Kutyapiszokszedő zacskó
https://webshop.fressnapf.hu/termekek/fit-fun-urulekzacsko-adagolo/
– A jól megszokott fekhely
– Játékok
https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/jatekok-kutya/
– Törölköző
– Kiegészítők a biztonságos autós utazáshoz (box, biztonsági öv, stb.)
https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/szallitoboxok-utazas/
– A kutya gyógyszere (ha van)
– Elsősegély csomag
– Naprakész orvosi kiskönyv, papírok

5. Tesztutak

A nagy nap előtt ajánlott néhány rövidebb gyakorlóutat megtennünk, hogy kutyánk megszokja a közlekedést, és jól tudja érezni magát egy hosszabb út során is. Az első közös utazások alkalmával mindenképp jutalmazzuk is meg kedvencünket. A finomságok segítenek pozitív asszociációkat kialakítani bundás barátunkban az autóval kapcsolatban, aminek köszönhetően nagy eséllyel kevésbé lesz stresszes. Ha azt látjuk, hogy az eb nagyon rosszul viseli az autóban töltött időt, egyeztessünk az állatorvossal, aki valószínűleg javasolni fog valamilyen nyugtató hatású készítményt.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.