Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kiskarácsony, Nagykarácsony, boldog kis bundás barátok!

2018. december 12.

Kiskarácsony, Nagykarácsony, boldog kis bundás barátok!

A karácsony az év egyik legizgalmasabb része, de bizony stresszes is lehet, különösen akkor, ha háziállataink is vannak. Viszont, ha egy kicsit előre gondolkodunk és mindent megtervezünk, az sokat segíthet abban, hogy valóban problémamentesen és boldogan teljenek az ünnepek, vagyis mindenki jól érezze magát.

Az egyik legfontosabb szempont a biztonság. A karácsonyi díszek nagyon szépek, ám veszélyesek is lehetnek kedvenceinkre nézve. A csillogó gömböket, a szaloncukrokat, és törékeny dísztárgyakat igyekezzünk olyan magasságba helyezni, ahol biztosan nem éri el bundás barátunk. Ne legyen a lakásban elérhető helyen mérgező szobanövény, boa és gyertya sem, mert ezek mind komoly sérülést vagy mérgezést okozhatnak az állatnak, sőt, az égő gyertya, ha eldől, akkor a lakásunkban is kár keletkezhet.

Ha kutyánk vagy macskánk van, akkor nagy lehet a csábítás, amikor kérlelő szemekkel néz ránk szőrös családtagunk az ünnepi vacsora elfogyasztásakor. A legtöbb emberi élelem a háziállatok szervezetére negatív hatással van, ezért az ilyen esetekre szerezzünk be kifejezetten nekik készült jutalomfalatokat.

Real Nature Wilderness Meat Snack bárány 150g

Vagy, ha mindenképp megkínálnánk a négylábút a tányérunkon található finomságokból, akkor csak színhúst vagy zöldséget válasszunk, de például a cukros sütemény, a csokoládé és a mazsola tilos.

Arra is ügyelnünk kell, hogy mit hagyunk a karácsonyfa alatt. Mivel az állatok szaglása sokkal jobb, mint a miénk, ezért egy becsomagolt desszertet könnyedén kiszimatolnak. És ha ez megtörténik, akkor nem csak új ajándék után kell néznünk, hanem az állatorvost is meg kell majd látogatnunk, mert a csoki az eb számára méreg. Tehát az ehető ajándékokat mindig jól rejtsük el.

Biztosítsunk bundás pajtásunknak olyan szobát a házban, ahova bármikor visszavonulhat a számára kéretlen vendégsereg elől. A kiválasztott helyiségbe készítsünk be ennivalót és innivalót, fekhelyet és néhány kedvelt játékszert is. Így, ha stresszes és ideges lesz az állat, akkor azonnal be tudjuk kísérni. Ha órákon át zsúfolt lesz a ház, időnként mindenképp nézzünk rá kis barátunkra és szánjunk rá is pár percet.

Akár kutyánk, cicánk, tengerimalacunk vagy nyuszink van, fontos, hogy a napi rutinról ne feledkezzünk meg az ünnepi készülődés alatt sem. Kedvencünk sajnos nem fogja megérteni, hogy miért nincs most rá annyi időnk, mint korábban, ezért, hogy ne legyen szomorú, muszáj, hogy továbbra is az első helyen maradjon nálunk. A közös séták és játékok ráadásul segítenek levezetni a stresszt, így boldogabban telnek majd a napok mindkét fél számára.

Karácsonykor teljesen normális, ha meglátogatjuk családtagjainkat és barátainkat, de hosszú időre nem szabad egyedül otthon hagynunk négylábúnkat. Ha nem tudjuk magunkkal vinni kedvencünket, akkor gondoskodjunk arról, hogy legyen valaki, aki a távollétünk alatt is figyel rá, elviszi sétálni, valamint megeteti és inni ad neki.

Mindezek mellett pedig ne feledkezzünk meg az ajándékozásról sem. Ahogy az emberek, úgy bundás barátaink is szeretnek kellemes meglepetésekben részesülni. Egy új játékszer, egy hatalmas macskabútor vagy egy pihe-puha, kényelmes fekhely is remek választás lehet ahhoz, hogy háziállatunk is részesüljön az extra örömből a számára érthetetlen karácsonyi felhajtásban.

AniOne kutya/macska fekhely Petite Friends XS 60×40 cm

 

Forrás: animeddirect.co.uk