Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kölyökként ivartalanított 15 éves kandúr cicám az utóbbi két év alatt sokat veszített a súlyából és az izom tömegéből. Sajnos már a csontozata is látható.
Az étvágya erősen változó, nagyon válogatós. Néhány fogát már kihúzták, a maradék megfelelően fogkőmentesítve lett.
Rendszeres orvosi felügyelet alatt áll (negyedévente látja az állatorvosa).
Jelenleg ott tartunk, hogy hosszú hatású szteroid nélkül (ez 3 hónapig működik) már nem eszik. Étvágya lenne, de valami miatt az első pár falat után ott hagyja a tányérját. Az orvos sajnos nem talál semmilyen látható elváltozást a szájüregben. A belső szervek tapintásos vizsgálata nem mutat elváltozást.
Tud-e valamilyen még elvégezhető vizsgálatot ajánlani vagy korára való tekintettel folytassuk a szteroidos kezelést a mellékhatások ellenére.
Köszönöm a segítséget.

2022.01.09

Állatorvos

Ezt a kezelő állatorvossal kellene megbeszélni, mert ő ismeri a cica állapotát. Az a baj, hogy ami bennem mint lehetőség felmerül, az csak bódításban kivitelezhető vizsgálat. Talán egy fogászati röntgen lehetne informatív, hogy esetleg foggyökér maradványok nem okoznak-e gyulladást, fájdalmat, és ezek esetleges eltávolítása nem okoz-e enyhülést….Ez persze mind csak feltételezés a részemről. Ilyen idős cicákat már sokan nem tesznek mi ilyen beavatkozásoknak.

Vissza a kérdésekhez