Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kölyökkutyák télen

2019. november 30.

Kölyökkutyák télen

Vannak, akik szeretik négylábújukkal a szabadban eltölteni az idejüket télen is, hiszen ilyenkor lehet szánkózni, csúszkálni a jégen, és hóembert építeni. Ám, a zord időjárás azért veszélyes is lehet a kutyusokra nézve. Ha ez az első tele kölyökkutyánknak, akkor fel kell őt készítenünk a rá ahhoz, hogy egészséges maradjon, és jól tudja érezni magát velünk a hidegebb napokon is.

Meleg kabát

A kölyökkutyák bundája még nem olyan, mint a felnőtt egyedeké, jellemzően ritkább és kevésbé szigetel. Ha kutyusunk nem idősebb és északi fajta, például husky, akkor bizony valószínűleg extra védelemre lesz szüksége, ha 10 fok alá csökken a hőmérséklet. Egy kényelmes, meleg, vízálló kutyakabát tökéletes választás erre a célra. Mivel a kölykök gyorsan nőnek, ezért időnként ellenőrizzük, hogy nem kezd-e szűkös lenne a ruhadarab.

Csizma

A kölykök tappancsa különösen érzékeny a hóra, a jégre és a sóra is. Ezért ajánlott kiscsizmákat adni kedvencünk mancsaira, melyek védelmet biztosítanak a hideggel, a vízzel és az esetleges sérülésekkel szemben is.

Mancsbalzsam

A hó, a só és a különböző vegyszerek, valamint a száraz levegő mind-mind a mancsok kiszáradását és repedezését eredményezik. Ezért javasolt kis barátunk talppárnáit kifejezetten erre a célra készült krémmel/balzsammal rendszeresen hidratálnunk. Ez a megoldás közvetlenül séta előtt is alkalmazható, ha a kiskutya nem viseli el magán a lábbeliket, hiszen egy vízzáró réteg alakul ki általa a mancson, ami védelmet nyújt a hóval, a sóval és a szélsőséges hideggel szemben is.

Étrend

Minél egészségesebb a kutyus szőre, annál jobban szigetel a hidegben. Az Omega-3 és 6 zsírsavakat tartalmazó eledelek és étrendkiegészítők hozzájárulnak a ragyogó és egészséges bunda, valamint bőr fenntartásához.

Előfordulhat, hogy télen kevesebbet mozog az eb, ami túlsúlyhoz vezethet, szóval mindenképp egyeztessünk az állatorvossal, és szükség esetén változtassunk a megszokott étrenden. Ugyanez a vonatkozik arra az esetre is, vagyis forduljunk szakemberhez, ha a kölyök többet mozog télen, hiszen ilyenkor több energiát éget el az állat, tehát az ételmennyiség növelése lehet indokolt.

Szőrápolás

A bunda rendszeres átkefélésével felpezsdíthetjük a vérkeringést és eltávolíthatjuk az elhalt szőrszálakat. Ezzel is támogatjuk az egészségesebb, melegebb bunda kialakulását.

Fokozatosság

Próbáljuk meg lassan, fokozatosan hozzászoktatni háziállatunkat a hideghez. A kint töltött időt kezdjük 3-5 perccel, és apránként haladjunk tovább. A felmelegedés érdekében tartsunk beltéri szüneteket. Ha úgy látjuk, hogy jól érzi magát odakint a kölyök, akkor se legyen 20-30 percnél hosszabb egy séta olyankor, amikor a hőmérséklet fagypont alatti.