Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Köszönöm, írta: “Igen, lehet, főleg akkor, ha az anya nem volt megfelelően oltva. ” A főleg szót nem értem, gondolom, ha megfelelően oltva volt az anya, akkor másként nem lehet a 6 hetes kutya parvós? De gondolom nem gyakori, sőt kivételes, hogy 6 hetes kutya parvós lesz? Mert gyakori az elterjedsége a vírusnak, így védettek a picik.

2018.08.11

Állatorvos

Ez azt jelenti, hogy azok a kiskutyák, amelyeknek az anyja megfelelően oltott, azok anyai védettséget élveznek egy bizonyos életkorig. Az, hogy ez az anyai védettség (maternális ellenanyag) meddig nyújt védettséget, az egy almon belül is változó, de 6 hetes korban általában még magas az ellenanyag szint a kölykök vérében. Értelemszerűen, ha az anya nem oltott, vagy nem egy természetes fertőzés túlélője, akkor ez a védettség nem létezik, vagyis ha a kölyök találkozik a vírussal, akkor nagyon valószínű, hogy beteg is lesz. A kiskutya csak az anyától kaphat védettséget, vagy fertőzésveszély esetén szérumot kaphatnak, illetve később az oltás által lesz védett.

Vissza a kérdésekhez