Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Közös sítúra kedvenceddel

2020. január 03.

Közös sítúra kedvenceddel

A téli hónapokat nem mindenki kedveli. A hideg időjárás, a rövid nappalok és a hosszú éjszakák elég kiábrándítóak tudnak lenni. Sokan ilyenkor egy melegebb, napsütötte helyről álmodoznak. Pedig a télnek is megvannak a maga szépségei és előnyei, amiket érdemes kihasználni. Izgalmas program lehet például ebben az évszakban egy közös sítúra kutyusunkkal.

Ahhoz, hogy négylábúnk részt vehessen velünk egy ilyen kalandban, alaposan fel kell készülnünk. Nagyon fontos például, hogy kedvencünk jól nevelt legyen, és minden esetben megértse a parancsainkat és végre is hajtsa őket. Kijelölt sípályára, ahol sokan síelnek, soha ne vigyünk kutyát, mert balesetveszélyes mind a kutya, mind pedig a többi síelő számára. Nem csak arra kell figyelnünk, hogy másokat ne veszélyeztessen az eb, hanem arra is, hogy tőlünk is biztonságos távolságot tartson. Ehhez fent, a hegy tetején, mielőtt indulnánk, le kell ültetnünk őt, majd, amikor eléggé távol kerültünk tőle, utána kell megkérnünk, hogy jöjjön ő is. Valószínűleg kell egy kis gyakorlási idő, hogy minden rendben menjen, de legyünk türelmesek. Ha velünk van egy családtagunk vagy barátunk is, akkor ketten könnyebben tudjuk irányítani a folyamatot.

Arra is számítanunk kell, ha hosszabb ideig tartózkodunk kint, hogy kedvencünk előbb-utóbb kénytelen lesz elvégezni a dolgát a hóban. Ez természetes, viszont minden ilyen esetben használjunk kutyapiszokszedő zacskót, hiszen senki nem örülne, ha sílécére efféle szennyeződés kerülne, vagy épp esés közben érintkezne a végtermékkel.

További felszerelésekre is szükségünk lesz, ugyanúgy, mintha erdőbe mennénk túrázni, csak a síeléshez azért vinnünk kell magunkkal pár extra kiegészítőt is.

Kabát

A dombra felfele sokkal lassabban fogunk haladni, mint lefele a megemelkedett adrenalin szinttel. Mivel a hideget nem minden kutya bírja egyformán, ezért mérlegelnünk kell és figyelembe kell vennünk pajtásunk igényeit. Ha kutyusunk kistermetű és rövid szőrrel rendelkezik, akkor testének melegen tartásához mindenképp szükség lesz egy kényelmes kutyakabátra. Amennyiben hosszú szőrű az eb, akkor egy vékonyabb kabát jöhet jól a jég és a nedvesség ellen. Ha viszont például huskynk van, akkor róla bizonyára tudjuk, hogy remekül bírja a hideget, és egy plusz ruhadarab cseppet sem lenne komfortos számára.

Ha lehet, akkor fényvisszaverő és élénk színű kutyakabátot vásároljunk, hogy minél könnyebb legyen háziállatunkat megtalálni a hófedte területeken.

Mancsvédelem

A hó bizony hideg az eb mancsának is. A kutyacipő képes megvédeni kutyusunk tappancsait a hótól, a nedvességtől és az esetleges sérülésektől is. Ám, előfordulhat, hogy kedvencünk képtelen hozzászokni a lábbelikhez. Ez esetben használjunk mancsápoló krémet.

Fekhely

A felfele való kutyagolás fárasztó lehet, ezért mielőtt lecsúsznánk a lejtőn, indokolt lehet egy kis pihenés. Jó, ha le tudunk tenni bundás barátunknak egy könnyű fekhelyet vagy kinyitható széket, hogy a teste ne érintkezzen közvetlenül a hóval.

Elsősegélykészlet

A készlet összeállítása során ügyeljünk arra, hogy a benne lévő kötszerek, fertőtlenítők, vérzéscsillapítók, és egyéb eszközök elegendőek legyenek számunkra és bundás barátunk számára is.

Állatorvos

Mindenképp nézzünk utána, hogy hol rendel a szállásunkhoz legközelebb lévő állatorvos, és írjuk ki magunknak az elérhetőségeit. Ha kutyusunk megsérül, azonnal keressük fel. A vizsgálatra vigyük magunkkal az eb egészségügyi kiskönyvét is.