Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kreatív cicajátékok otthonra

2018. november 09.

Kreatív cicajátékok otthonra

Bár más háziállatokhoz képest a macskák különösen sokat alszanak, azért az aktív játékidő is része kell, hogy legyen a mindennapjaiknak. Egyes játékszerekkel képesek egyedül is elszórakozni, de jobban erősödik a kötelék, ha mi is rendszeresen időt tudunk szánni egy kis közös mókára. Érdemes beszerezni néhány kreatív játékot otthonra a kereskedésekből, de akár mi magunk is készíthetünk párat.

A botos cicajáték az örök kedvenc. Az AniOne XXL játékszer különlegessége, hogy egy 90 cm hosszú dinamikus műanyag rúdról lóg le a két tollakkal ellátott labda egy erős madzagnak köszönhetően. Így akár mi ülhetünk is, a minitigrisnek mégis nagyobb tere van a vadászathoz. De ha épp nincs időnk a szórakozásra, ki is támaszthatjuk egy magasabb ponton a botot, és úgy is mozgásban maradnak majd a labdák, ha elkezdi őket pofozni a cica.

Ha van egy kis kézügyességünk, hasonló játékszert mi magunk is készíthetünk otthon egy bot, egy madzag és néhány toll vagy például pompom felhasználásával, csak készüljünk fel arra, hogy valószínűleg nem lesz annyira tartós, mint a bolti változat. Ez persze attól is függ, hogy szobatigrisünk mennyire éli bele magát a harcba.

AniOne cicajáték XXL bot labda toll 90cm

Szuper választás lehet otthonra egy készségfejlesztő cicajáték is. Az alsó karikában a sárga golyó elkapása jelenti a kihívást, a kis tartályokba apró finomságokat vagy plüssfigurákat tehetünk, a rugó végén lévő labda pedig ide-oda mozog, ha nekilendíti a mancsát kis barátunk. Tehát egy igazi, mozgásra és gondolkodásra motiváló termékről van szó.

Hasonlóan kreatív, ám könnyebben elnyűhető játékszert készíthetünk toalettpapír gurigák összeragasztásával és egyik végük lezárásával, amik már önmagukban felkelthetik a minitigrisünk érdeklődését, de néhány elrejtett jutalomfalattal még biztosabb a siker.

AniOne cicajáték készségfejlesztő 19x19x21cm

Ha bársonytalpúnk már nehezen vehető rá a mozgásra és a játékra, segíthet egy igazi csodaszer, méghozzá a macskamenta. Vásárolhatunk már előre elkészített, macskamentával töltött labdákat és figurákat is, vagy ha tudunk időt szánni rá, továbbá van otthon felesleges anyag, illetve tű és cérna, akkor az általunk összevarrt kis zsákocskákat is megtölthetjük ezzel az ellenállhatatlan illatú növénnyel.

AniOne cicajáték labda macskamentával 3db 2cm

Az AniOne susogós alagút a benne lévő fóliának köszönhetően mókás időtöltést biztosít a cica számára, és a stílusos megjelenése által még jól is mutat a lakásban, valamint az udvaron egyaránt. A termék összehajtható, így kis helyen is elfér, ha épp nincs rá szükség.

A macskák általában szeretnek bujkálni, és ha ez alól a mi bársonytalpúnk sem kivétel, akkor házi alagútrendszert készíthetünk akár kartondobozókból is. Ha sikerül pár nagyobb dobozt beszereznünk, ragasztószalag segítségével könnyedén összeilleszthetjük őket. Izgalmasabb lesz a játék, ha néhány helyre vágunk ablakot is, amin befér a cica, így azokon keresztül is tud majd közlekedni. Előnye, hogy olcsó, hátránya viszont, hogy nem elegendő a kis hely a tárolásához.

AniOne cicajáték susogós alagút 50cm

 

Forrás: fressnapf.hu