Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Különleges cicafajták

2023. február 01.

Ahogy az emberek, úgy a cicák sem egyformák. Egyes macskafajtákról általánosságban elmondható az, hogy nem igazán törődnek a gazdáikkal, míg más minitigrisek imádnak kapcsolatba lépni az általuk kedvelt személyekkel. Rengeteg különleges, ragaszkodó macskafajta létezik, és bár gondozásuk nem mindig egyszerű, sok boldog pillanatot tudnak okozni figyelmükkel, szeretetükkel és mókás viselkedésükkel.

A ragaszkodó macskáknak van néhány közös tulajdonságuk. Általában szociálisabbak és barátságosabbak, mint társaik, és egyáltalán nem agresszívak. Gyakran engedelmesek és nem jellemző rájuk az ideges viselkedés. Vonzalmukat képesek jelezni gazdáik felé, például nyávognak, dorombolnak és többféle érdekes hangot is hallhatunk tőlük. Megérzik, ha nehéz napunk van, és hozzánk bújnak vagy az ölünkbe ülnek, tehát nagyszerű társak.

Ragdoll

Magasság: 28-33 cm
Súly: 4,5-6,5 kg
Megjelenés: Közepes hosszúságú, selymes bunda; világos test, sötétebb arc, lábak, farok és fülek; több szín, például krém, csokoládé, vörös, lila, kék szőr; kék szemek.
Élettartam: 13-15 év

A ragdoll macskák ideális választásnak bizonyulnak, ha szerethető és viszonylag kevés gondozást igénylő szobatigrist keresünk. Egy hosszú nap után, hazaérkezéskor köszöntik gazdáikat, szeretnek mindig a közelben tartózkodni, és örömmel hozzák vissza az eldobott játékokat, akár egy kiskutya. Barátságosak a gyerekekkel és más háziállatokkal, tökéletes családi kedvencek.

Skót lógófülű

Magasság: 20-28 cm
Súly: 2-4,5 kg
Megjelenés: Sokféle szín; puha és sűrű, rövid vagy viszonylag hosszú bunda.
Élettartam: 11-14 év

Ennek a fajtának a fülei adják a különlegességét,, melyek egy véletlenszerű génmutációnak köszönhetően előrehajlanak.  Mivel ez teljesen egyedi a bársonytalpúak körében, így sokan megkedvelték ezt a könnyen felismerhető cicafajtát. De nem csak a füleik különlegesek. A skót minitigrisek ragaszkodó, társaságkedvelő háziállatok, nem szeretnek egyedül lenni. Emiatt, ha sokat vagyunk házon kívül, inkább ne skót lógófülű cicát válasszunk.

Szfinx

Magasság: 20-28 cm
Súly: 2,5-5,5 kg
Megjelenés: Szőrtelen; több szín: fehér, fekete, vörös, csokoládé, teknőctarka, stb.
Élettartam: 9-15 év

Mivel a szfinx macskáknak nincs bundájuk, gyakran fáznak, ezért szükségük lehet valamilyen hőforrásra, hogy komfortosan érezzék magukat. A szfinxek extrovertáltak, szeretik az emberek közelségét. Éjszaka képesek bebújni mellénk a takaró alá, nappal pedig az ölünkben pihennek. Bőrük azonban extra ápolást igényel.

Maine Coon

Magasság: Akár 40 cm
Súly: 4-8 kg
Megjelenés: Hosszú, dupla bunda; több mint 75 színkombináció; zöld, arany vagy réz szemszín.
Élettartam: 9-15 év

A Maine coon-ok Amerikában őshonosak. Szelíd óriásként is emlegetik őket. Társasági macskák, minden korosztályhoz ragaszkodnak, és szeretnek részt venni minden családi eseményen, legyen szó akár a kanapén való heverészésről vagy az esti vacsoráról. Érdemes tudni róluk, hogy rendkívül intelligensek és kiváló vadászok.

További tartalmak

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Különleges cicafajták

Különleges cicafajták

Hogyan óvd meg cicádat a hidegtől?

Hogyan óvd meg cicádat a hidegtől?

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok