Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Kutyaápolás télen

2024. január 02.

A kutyaápolásnak nem csak nyáron van kiemelkedő szerepe, télen is nagyon fontos időt szánnunk rá kedvencünk biztonsága és jóléte érdekében. Az egészséges bunda olyan, mint egy termosz, vagyis hőmérséklet-szabályozóként működik, télen melegen tart, nyáron pedig védelmet nyújt a káros napsugarak és a kánikulával szemben. Van öt olyan kutyaápolási terület, amelyre javasolt extra figyelmet fordítanunk a hidegebb hónapokban.

Karmok

Kutyusunk karmai a téli évszakban nagyobb odafigyelést igényelhetnek, mivel ilyenkor a karmok kevésbé kopnak, és sót vagy havat gyűjthetnek össze a szabadtéri séták során. Télen a hó és a jég akadályt képez a kemény felületek és az eb mancsa között, illetve amikor a hőmérséklet 0 fok körül mozog, kevesebbet is futkározunk kint bundás barátainkkal, ez magyarázza azt, miért kopnak kevésbé a karmok és miért kell többször előkerülnie a karomvágó ollónak és a karomcsiszolónak. Amennyiben nem tudjuk mi otthon elvégezni ezt a feladatot, időnként mindenképp látogassunk meg egy kutyakozmetikust.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/take-care-koromvago-4/

Lábujjak közötti szőr

A leghidegebb hónapokban különféle vegyszereket és sókat használnak a járdákon és az utakon, hogy felolvadjon a jég. Ezek megtapadhatnak a lábujjak és a párnácskák közötti szőrökön, így a mancsok nyalogatásával bekerülhetnek a szervezetbe és emésztőrendszeri problémákat okozhatnak. Ha levágjuk a lábujjak közelében lévő felesleges szőrt, akkor könnyebben tudjuk tisztán tartani is a mancsokat, hiszen egyszerűbb lesz őket letörölni a séták után.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/take-care-ollo/

Mancsok

Ha kutyusunkat hozzá tudjuk szoktatni a kiscipőkhöz, az különösen jó megoldás, hiszen így még jobban megtudjuk védeni a mancsait az utakon lévő vegyszerektől, de még akár a fizikai sérülésektől is. Amennyiben a cipőket egyáltalán nem hajlandó elviselni magán kedvencünk, akkor kenjünk be a tappancsokat mancsvédő krémmel, hiszen az időjárás viszontagságaival szemben ez is képes lehet helytállni.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/dogs-creek-tappved-hiker-m/

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/panzi-mancs-krem-100ml/

Bőr

Télen, ahogy az emberekké, úgy a kutyák bőre is könnyebben kiszárad. Vásároljunk négylábúnknak speciális hidratáló és regeneráló kutyasampont, és havonta egyszer fürdessük meg háziállatunkat a bőr tisztántartása és védelme érdekében.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/biogance-kutyasampon-regeneralo-250ml/

Ha kutyusunknak különösen száraz a bőre, mindenképp egyeztessünk állatorvosunkkal, mert előfordulhat, hogy étrendkiegészítővel (omega-3, omega-6) is támogatnunk kell bőre természetes olajpótlását vagy változtatnunk kell az étrendjén.

Bunda

Természetesen a rendszeres fésülés télen is elengedhetetlen. Hogy milyen gyakran kell előkerülnie a kutyakefének, az teljes mértékben az eb szőrének típusától, valamint állapotától függ, és ennek megfelelően ajánlott kutyakefét is választanunk. Más-más kefe javasolt a rövid és a hosszú szőrzethez, és esetenként speciális eszközöket is igényelhetnek a makacs gubancok.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/kefek-fesuk-ollok/kefek/

További tartalmak

Kutyaápolás télen

Kutyaápolás télen

3+1 tipp kutyád fogápolásához

3+1 tipp kutyád fogápolásához

Téli bundaápolás

Téli bundaápolás

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok