Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyadivat: aranyos ruhák kedvencünknek

2019. március 08.

Kutyadivat: aranyos ruhák kedvencünknek

Egyesek szívesen öltöztetik fel négylábú kedvenceiket, míg másoknál csak akkor kerül elő a kutyakabát, ha a hideg miatt valóban nagy szükség van rá. A kutyusok öltöztetése valójában nem egy új trend. Korábban is voltak különböző okok, amik miatt az emberek ruhát adtak bundás barátaikra, például a háborús ebek vagy a szánhúzók esetében. A mai kutyaruhák viszont egyszerre kényelmesek, biztonságosak és divatosak.

Érdemes az aranyos ruhák, az idétlen jelmezek és a vastag, téli kabátok mögé látnunk, és tudnunk azt is, hogy mely esetekben kifejezetten praktikus és szükséges a kutyaruha. A kutyák alapvetően akkor érzik jól magukat, ha nincsen rajtuk ruha és szabadon mozoghatnak, ezért csak akkor adjunk rájuk ilyesmit, az tényleg szükséges.

Az eső, a hó, valamint a hideget mind-mind káros és kényelmetlen lehet bundás barátunk számára, méretétől és szőrtípusától függően. Egyes fajtáknál zord időben a kabát egy kötelező kiegészítő, hiszen véd a hidegtől és a nedvességtől is. A kistermetű kutyusoknak például általában csak egy vékonyka szőrrétege van. A kicsik és a rövidszőrűek bizony felöltözve érzik csak jól magukat a szabadban, hiszen ők is képesek fázni a fagyos napokon, akárcsak mi. Nem csak kedvencünk mérete számít, hanem kora, aktivitása, egészségi állapota is. Egy idős rövidszőrű kutyának szüksége lehet ruhára a hideg napokon, akár egy rövid séta idejére is, míg egy rövidebb szőrű örökmozgó kevésbé igényel ilyesmit. Fontos, hogy mindig kedvencünk érdekeit és szükségleteit tartsuk szem előtt, amikor azon gondolkodunk, hogy kell-e ruha neki, ez segíteni fog, hogy a leginkább praktikus és kellően kényelmes darabot válasszunk és ne csak az esztétikai szempontok döntsenek.

Tehát nem kell kellemetlenül éreznünk magunkat azért, ha megtetszik és cuki ruha, ami még jól is áll kedvencünknek, hiszen még praktikus is lehet. Oda kell figyelnünk a minőségi anyagfelhasználás mellett a méretre és szabásra is.

Fontos, hogy a ruha ne korlátozza az eb mozgását, vagyis tökéletesen kell illeszkednie. A különböző fajtájú és termetű kutyusoknak eltérő méretezés lehet a megfelelő. Bár a csivavák és a yorkie-k hasonló hát- és nyakmérettel rendelkeznek, nem biztos, hogy ugyanaz a ruhadarab mindkét fajtára egyformán passzol. Mérjük le a háthosszt, a has-, a nyak- és a lábak körméretét, és csak utána válasszunk kutyaruhát. Ha lehetőségünk van rá, vásárlás előtt próbáljuk fel bundás pajtásunkra a kiválasztott terméket. Ügyelnünk kell arra is, hogy a ruha ne akadályozza az ebet folyóügyeinek elvégzésében.

Mindig az időjárásnak megfelelően öltöztessük fel háziállatunkat. Figyeljünk arra, hogy a megvenni kívánt ruharab inkább tépőzáras, patentos legyen, mint gombos vagy cipzáras, mert az apró kiegészítők fulladást okozhatnak kutyusunknál.