Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyaház téliesítése

2019. január 22.

Kutyaház téliesítése

Bár az lenne a legjobb, ha az éjszakát a kutyusok is bent tölthetnék, tudjuk, hogy ez nem minden helyzetben kivitelezhető. Ezért nagyon fontos, hogy téliesítsük a kutyaházat, vagyis az jó minőségű, meleg, kényelmes és száraz legyen a hideg hónapokban is. Hogy egy új, üzletben kapható házikót vásárolunk-e meg, vagy mi készítjük-e el a kinti lakot, az rajtunk múlik. A szempontok, amiket figyelembe kell vennünk, azok megegyeznek mindkét esetben.

Ha boltban szeretnénk beszerezni a kutyaházat, igyekezzünk ne túl ár-érzékenyek lenni, mert az olcsó termékek nem biztos, hogy megfelelőek lesznek hosszú távon. Nagy minőségi különbségek lehetnek az egyes gyártók kutyaólai között.

Ahhoz, hogy komfortosan érezze magát odakint a mínuszokban is négylábúnk, kinti menedékének az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznie:

  1. Ne engedje be a szelet

A huzatos lakhely hideg lesz, és nem fogja jól érezni benne magát az eb. Meg kell győződnünk arról, hogy a házon nincsenek rések, ahol befújhat a szél. A kétszárnyú műanyag ajtók segítenek kint tartani a hideget és bent tartani a meleget. Sokat számít, ha már eleve olyan helyet találunk a kutyaháznak, ahol nem éri közvetlenül sem szél, sem csapadék. Például rögtön a lakóházunk mellett, a teraszon, stb.

  1. Maradjon száraz

Ha pajtásunk bundája az éjszaka folyamán nedvessé válik, akkor bizony ki is hűlhet az állat. Ezért nagyon fontos, hogy a tető strapabíró és szilárd legyen, hogy sehol se szivároghasson be a víz. Ügyeljünk arra, hogy a bejáratnál se fröccsenjen vagy csöpögjön be az eső.

  1. Könnyen használható legyen a bejárata

Az ajtó segít, hogy a szél, a csapadék és a hideg kint maradjon, ám megoldottnak kell lennie annak is, hogy a kutya egyszerűen tudja használni, ha ki szeretne menni, és akkor is, ha behúzódna. Ha kijövetelkor például nehézségekbe ütközik az eb, akkor nem szívesen fog visszamenni sem a házába. Hasonlítsuk össze a bejárat magasságát és szélességét is háziállatunk méreteivel, és győződjünk meg arról, hogy gond nélkül befér rajta kutyusunk. Ha a nyílás túl szűk, akkor biztos, hogy soha nem fogja használatba venni a házikót ugató pajtásunk.

  1. Megfelelő legyen a nagysága

A kutyaháznak akkorának kell lennie, hogy kedvencünk kényelmesen feküdhessen, állhasson és megfordulhasson benne, de az is fontos, hogy ne legyen túl nagy, mert akkor nem fogja tudni melegen tartani az eb.

  1. Jól épített, stabil és biztonságos legyen

A minőségnek és a kivitelezésnek az első helyen kell állnia a választáskor és a készítéskor is, hiszen a téli kutyaháznak a legzordabb napokon sem szabad összedőlnie, beengednie a csapadékot és a hideget. Emellett arra is érdemes figyelni, hogy ne legyenek éles részei az építménynek, amik megsérthetnék bundás barátunkat.

  1. Állítható lábakon álljon

Ha a házikó nem közvetlenül a fagyos, esetleg nyirkos földön áll, hanem a lábainak köszönhetően néhány centivel felette, akkor valószínűleg később fog bekövetkezni az anyagában minőségi elváltozás. Ráadásul a ház is kevésbé hűl le. Továbbá, az állítható lábak segítenek vízszintesen tartani az ólat akkor is, ha egyenetlen a talaj. Amennyiben a kiválasztott kutyaháznak nincsenek lábai, érdemes valamilyen vastag műanyagra vagy raklapra és hungarocellre helyezni.

 

Forrás: k9ofmine.com