Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Kutyajátékok tisztítása – szükséges?

2022. április 08.

Ha van kutyusunk, akkor bizonyára van egy, sőt, több kedvenc játék is, amely folyamatosan kiképzés alatt áll, vagyis rágcsálva van. Talán jön velünk a játék a szabadba is, a sétákra, az udvaron való futkározás idejére is. A földre kerülve rátapadhat a homok vagy bármi más, amihez épp hozzáér. Egy idő után furcsa szagot is elkezdhet kibocsátani.

Miért fontos a kutyajátékok tisztítása?

Talán nem is gondolnánk, de kutyusunk játékain gomba, penész és különböző baktériumok is megtelepedhetnek. Az NSF International (egy amerikai terméktesztelő, ellenőrző és tanúsító szervezet) szerint a kutyajátékok a top 10 legtöbb bacival rendelkező otthoni cikkek között vannak. És mivel a kutyák elsősorban a szájukat használják a játékokkal való mókázáshoz, így a játékszerek által összegyűjtött baktériumokat minden egyes alkalommal lenyelik. A nagy puszi-osztók ezeket a bacikat aztán szépen megoszthatják velünk is.

Hogyan tisztítsuk a kutyajátékokat?

Kétségtelen, hogy bundás barátaink játékai, ha nem foglalkozunk velük, akkor háztartási veszélyt jelenthetnek. Ha nem vagyunk elég óvatosak a tisztítás során, akkor szintén problémákba ütközhetünk és bajt generálhatunk. Az egyes mosószerek, fehérítők, vagyis a magas vegyi koncentrációjú termékek ugyanis hányást, hasmenést és súlyos kémiai égési sérüléseket okozhatnak.

Szerencsére azonban sok állatbarát megoldás létezik. A legjobb, ha konzoltálunk egyet az állatorvossal, mielőtt belevágnánk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az általunk választott tisztítószer valóban biztonságos. De akár mi magunk is készíthetünk a célnak megfelelő, teljesen természetes oldatot, vízből és fehér ecetből fele-fele arányban. Ez a keverék ideális lehet kézi mosáshoz, mosógéphez és mosogatógéphez egyaránt.

Plüssjátékok tisztítása

A plüssök tisztításakor ügyeljünk arra, hogy állatbarát mosószert használjunk vagy teljesen kerüljük el a mosószer használatát. A puha játékok kézzel is könnyen kimoshatóak az ecetes-vizes oldattal. Ezt követően megszáríthatóak a levegőn, vagy, ha a címkén nem szerepel erre vonatkozó tiltás, akár szárítógépbe is betehetőek.

A penészesedés elkerülése érdekében, győződjünk meg arról, hogy teljesen megszáradtak a figurák, addig ne tegyük el őket és ne adjuk oda őket kedvencünknek.

Rágójátékok tisztítása

A rágójátékok esetében ügyelnünk kell arra, hogy a lyukak ragasztószalag segítségével rögzítve legyenek, hogy ne kerülhessen tisztítószer a nyílásokba. Figyelembe kell vennünk, hogy ezeknél a játékoknál eljöhet az a pont, amikor a játékszer egyszerűen már annyira elhasználódik, hogy nem tudja tovább biztonságosan használni az eb. A sérült játékokat mindig azonnal dobjuk ki, nehogy lenyelje a darabkákat kutyusunk.

Hogy biztosan mindig megfelelő időben kerüljenek kitisztításra kutyánk játékszerei, jó megoldás lehet, ha két részre osztjuk őket és mindkét csoportot rendszeresen átmossuk. Például az első csoportot a hónap első és harmadik hetében, a másodikat pedig a hónap második és negyedik hetében. Így bundás barátunknak mindig lesz tiszta játéka, amivel épp lefoglalhatja magát.

További tartalmak

A legjobb tavaszi termékek kutyádnak

A legjobb tavaszi termékek kutyádnak

Kutyajátékok tisztítása – szükséges?

Kutyajátékok tisztítása – szükséges?

Praktikus fésűk a csillogó kutyabundáért

Praktikus fésűk a csillogó kutyabundáért

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok