Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyapanzió: jó vagy rossz megoldás?

2018. október 11.

Kutyapanzió: jó vagy rossz megoldás?

Az őszi kikapcsolódás megtervezése egy nagyon kellemes feladat, egészen addig, amíg eszünkbe nem jut kutyusunk. Sajnos előfordulhat, hogy nem vihetjük őt magunkkal a kiválasztott helyre, mert nem kutyának való, vagy csak, mert egyszerűen nem érezné jól magát. Ilyenkor el kell döntenünk, hogy ki vigyázzon kedvencünkre.

Az, hogy napokig, esetleg hetekig távol kell lennie tőlünk bundás barátunknak, már önmagában szomorú hír lehet számára. Ha pedig nincs egy közeli barát vagy családtag, aki a lakásunkban vigyázni tudna rá, akkor nem csak a hiányunkkal kell majd megküzdenie az ebnek, hanem az új környezettel is.

Amennyiben olyan kutyapanziót sikerül választanunk, ahol igazi állatbarátok veszik körül a háziállatokat, akkor valószínűleg nem lesz túl nehéz a gazdi nélkül eltölteni néhány napot. Egyes kutyusok remekül tudják érezni magukat a panziókban, és élvezik, hogy új ingerek érik őket, és új kutyákkal találkozhatnak. De sajnos, több a negatív oldala a dolognak.

Hátrányok:

  1. Lehet, hogy négylábúnk rosszul viseli majd, hogy új helyen kell lennie, kialakulhat magas szintű szorongás, étvágytalanság.
  2. Érdemes körülnéznünk a kutyapanziónak nevezett helyen, mielőtt befizetnénk kedvencünket, mert előfordulhat, hogy cseppet sem jobbak a körülmények, mint egy kutyamenhelyen.
  3. Az olyan zárt helyeken, ahol több állat is van, nagyobb az esély a fertőzésekre. Gyakorinak mondható a kennel köhögés, a szopornyica és az egyéb bélparaziták megjelenése.
  4. Ha nem hozzáértő kezek közé kerül kutyusunk, akkor előfordulhat, hogy a napok elteltével szorongása és félelmei növekedni fognak, nem pedig csökkenni.
  5. Az a panzió, ahol sok kutya számára biztosítanak helyet egyszerre, túlságosan hangos és nyüzsgő lehet, ami stresszessé teheti az ebet.
  6. Ha a személyzet nem elég képzett, akkor nem fogja érteni a kutya viselkedését és testbeszédét, így rosszul kezelhetik őt.
  7. Szinte biztos, hogy kutyusunk kevesebb figyelmet fog kapni a megszokottnál, ráadásul az is előfordulhat, hogy napokig nem foglalkoznak vele igazán. A játékidő biztosításáért és a fürdetésért plusz pénzt is elkérhetnek.
  8. Győződjünk meg arról, hogy este is kap segítséget kutyusunk, ha szüksége van rá. Lehet, hogy csak nyitva tartási időben tartózkodik a személyzet a kutyák közelében, éjszakára pedig teljesen magukra hagyják őket.

Tehát sajnos bőven van negatív oldala a panziózásnak, de még mindig jobb megoldás, mintha hosszú időre egyedül hagynánk kedvencünket a lakásban. Természetes, hogy a kutyapanzió kiválasztásakor az egyik fő szempont az ár, de mielőtt letesszük a voksunkat a legolcsóbb mellett, tartsuk szem előtt bundás pajtásunk érdekeit is, és győződjünk meg arról, hogy jó helyre visszük majd háziállatunkat. Az interneten ma már könnyen hozzájuthatunk az eddigi véleményekhez, tapasztalatokhoz. Alaposan olvassuk át a weblapon feltüntetett információkat és a szerződést. Mielőtt döntenénk, menjünk el a helyre, mert a képek nem feltétlen tükrözik a valóságot. Akár kutyusunkat is magunkkal vihetjük, hogy lássuk, szimpatikusak-e számára a leendő gondozók.

 

Forrás: barkpost.com, thehyperpup.com