Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyatartás a lakásban

2019. március 20.

Kutyatartás a lakásban

Sokan tartjuk kutyusunkat szinte egész nap a lakáson belül, és általában csak akkor mozdulunk ki velük, ha sétálni megyünk. Alapvetően ez nem egy rossz dolog, bundás barátaink szeretnek velünk lenni a nap 24 órájában. De fontos tudnunk, hogy ők is depresszióssá vagy csalódottá válhatnak, ha elmaradnak a közös programok és keveset foglalkozunk velük.

Érdemes néhány tippet megfogadnunk ahhoz, hogy benti négylábúnk boldog és egészséges maradjon egy életen át.

  1. Húzzuk el a függönyöket

A kutyák szeretik látni, hogy mi történik odakint, szóval, amíg nem eredményez reaktív viselkedést, biztosítsunk szabad kilátást kedvencünknek az ablakokon át. Ha odakint süt a nap, és beengedjük a fényt, akkor az pozitív hatással lehet az eb hangulatára. A legtöbb kutya kifejezetten élvezi, ha napozhat a padlón hasalva.

  1. Nyissuk ki az ablakokat

Ha kellemes és szép idő van, nyissuk ki az ablakokat, hogy friss levegőhöz jusson háziállatunk. Fontos viszont, hogy csak akkor legyenek nyitva a nyílászárók, amikor mi is otthon tartózkodunk, és győződjünk meg arról, hogy nem tud kijutni rajtuk keresztül kutyusunk. Segíthet, ha felszerelünk egy-egy házikedvenc-biztos hálót.

  1. IQ játékok

Az IQ játékszerek akkor is képesek lekötni négylábúink figyelmét és fejleszteni őket mentálisan, amikor mi épp nem érünk rá játszani velük. Különféle méretű, anyagú és nehézségi szintű termékeket vásárolhatunk, és persze ne feledkezzünk meg néhány csomag jutalomfalatról sem.

  1. Étrendkiegészítők

Előfordulhat, hogy benti kutyus esetén szükséges lesz valamilyen étrendkiegészítő alkalmazására is. Például a D-vitamin kiegészítésképp valószínűleg jól fog jönni, hiszen keveset éri napfény a lakásban az állatot. Ám, mielőtt bármit is beszereznénk, mindenképp egyeztessünk az állatorvosunkkal.

  1. Futópad

Egy futópad remek megoldás lehet olyankor, amikor rossz az idő, vagy valamilyen betegség miatt nem vihetjük el kedvencünket sétálni. Már több helyen kaphatóak olyan típusok, melyeknél gondoltak a kutyusokra is. Ne felejtsük el, hogy a rendszeres testmozgás elengedhetetlen az egészség fenntartásához.

  1. Minőségi idő

Minden nap szánjunk időt kutyánkra, legyen egy fél óra, amikor csak vele foglalkozunk: játsszunk, megfésüljük, megmasszírozzuk, stb. Ezek mind boldogabbá fogják tenni a napját.

  1. Tréningek

Ahogy a gyerekeket, úgy bundás pajtásainkat is nevelni, tanítgatni kell. Ha szeretnénk, ha valamiben másképp viselkednének, és megértenék, hogy mit várunk el tőlük, akkor azt minden nap gyakorolnunk kell egy kicsit. Emellett pedig érdemes trükköket is megtanítanunk kutyusunknak. Így mentálisan is fejlődik majd kedvencünk, és unatkozni sem fog.

  1. Megfelelő étrend

A benti háziállatok esetében különösen fontos a helyes táplálás, figyelnünk kell a bevitt vitaminok és tápanyagok mennyiségére. Ezekről érdemes konzultálnunk az állatorvossal, és vele közösen összeállítani a tökéletes étrendet négylábúnk számára.

  1. Saját terület

A kutyák szeretik, ha van egy olyan hely a lakásban, amely kifejezetten csak az övéké. Jó megoldás lehet egy tágas, nyitott ajtajú kennel, vagy egy kényelmes fekhely egy csendes helyen, ahol senki sem fogja zavarni az állatot. Bundás barátainknak is szüksége van privát szférára és pihenésre, ezt tartsuk tiszteletben.

 

Forrás: iheartdogs.com