Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Lakásban könnyen tartható madarak

2019. január 10.

Lakásban könnyen tartható madarak

Madarat tartani sok szempontból könnyebb, mint négylábút. És bár nincs olyan szárnyas, amellyel egyáltalán nem szükséges foglalkoznunk, egyes fajoknak azért könnyebb kielégíteni az igényeit. Ha tollas pajtást szeretnénk, akkor kezdőként érdemes azokkal a kismadarakkal megismerkednünk, amelyeknek a gondozása nem túl bonyolult, mégis tökéletesen megfelelhetnek házikedvenceknek.

  1. Galambok

A galambok erős, középtermetű madarak, amelyek szeretnek interakcióba lépni gazdájukkal, de saját magukat is képesek hosszabb ideig is elszórakoztatni. Ellentétben a nagy papagájokkal, mint a kakaduk vagy az arák, a galambokra nem kell állandó figyelmet szentelnünk. Méretükből adódóan a takarítás is sokkal kényelmesebb procedúra, és a tiszta kalitka már nagymértékben képes hozzájárulni ahhoz, hogy szárnyasaink elégedettek legyenek, és jól érezzék magukat. Mindemellett csendesek és szépek, ezért, ha nem rendelkezünk túl sok szabadidővel, akkor is remek választásnak bizonyulnak.

  1. Pintyek

Ha elég nagy a kalitka a röpködéshez, és legalább 2pinty van benne, akkor nekünk már nem is szükséges napi szinten hosszabb ideig szórakoztatnunk a kis csőrösöket. A pintyek sokkal inkább egymással szeretnek foglalkozni, mint tulajdonosukkal, ezért anélkül is remekül érzik magukat lakásunkban, hogy gyakran interakcióba lépnénk velük. Nagyjából elegendő, ha az etetésre, az itatásra, és a takarításra szakítunk időt rendszeresen.

  1. Kanárik

Bátran vihetünk haza kanárit is, ha inkább a látvány, valamint a madárének a fontos számunkra, és nem pedig a babusgatás. Ahogy a pintyek, úgy a kanárik sem szeretik, ha gazdájuk kézbe veszi őket, inkább szeretnek biztonságosan éldegélni egy nagy kalitkán vagy röpdén belül. Összességében elmondható, hogy a kanárik is megfelelnek egy kezdő vagy egy kevés szabadidővel rendelkező madárbarát számára.

  1. Hullámos papagájok

Ha olyan csőrös kisbarátokat szeretnénk, amelyek szeretik, ha foglalkozunk velük, akkor irány a kereskedés, és válogassunk a hullámos papagájok közül. Nagyon kedves és okos madarak, lehet őket tanítgatni, még akár szavakat is képesek elsajátítani, viszont nem lesz probléma abból, ha nem tudjuk velük tölteni minden percünket. Bár a hullámos papagájok erősebben kötődnek gazdáikhoz, mégis egyszerűbb a tartásuk, mint a nagyobb tollasoké. Egy tágas kalitkában nagyszerűen tudják érezni magukat, ha van társuk és elegendő mókás és biztonságos játékszerük van. Napi egy-két óránál pedig nem kérnek többet az időnkből. Ahhoz képest, hogy egyes nagyméretű papagájoknak naponta négy-hat órát is ajánlott a kalitkán kívül tölteniük, az egy-két óra igazán kevésnek mondható.

  1. Nimfapapagájok

Ahogy a hullámos papagájok, úgy a nimfák is szeretnek naponta egy kis időt szabadon, játékkal tölteni, de még az ő gondozásuk is könnyűnek mondható. Bár beszélni általában nem tudnak megtanulni, mégis nagyon intelligensek és néhány parancsot képesek megérteni és végrehajtani is. Ha van elég helyünk egy nagyobb kalitkához, és madárbiztos az otthonunk, valamint napi két-három órát rá tudunk szánni a közös foglalkozásokra, akkor nyugodtan válasszunk akár kezdőként is nimfapapagájokat.

 

Forrás: thesprucepets.com