Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Lakásban könnyen tartható madarak

2018. július 30.

Lakásban könnyen tartható madarak

Nem könnyű a döntés, ha tollas társat szeretnénk otthonunkba. Számos kérdés merül fel: milyen madarak érzik jól magukat a lakásban, milyen igényeik vannak és így tovább. Ha sok a kérdőjel, mi segítünk a döntésben!

Kanári

Ez az apró sárga kis énekesmadár igazi színfolt lehet otthonunkban. Pici termete ellenére akár 10 évig is élhet, de ehhez nagyon fontos, hogy kanáritársaságban lehessen, különben depresszióba eshet. Az alapvető helyigénye minimum egy 30×50 cm alapterületű, 50 cm magas kalitka, azonban ha sok kismadarat tartunk együtt, ennek a méretnek arányosan nőnie kell, ilyenkor a legjobb, ha tágas röpdét vásárolunk.

MORE FOR BIRDS Voliere Australia madárkalitka 150x60x100cm

Érdekesség, hogy a kanári tollának a színe megváltozhat, ha például sok piros ételt kap, abban az esetben inkább a narancssárga színre fog hajazni a tollazata, mintsem a citromsárgára.

Nimfapapagáj

A nimfapapagáj egy nagyon vidám szárnyas. Ha elnyerjük a bizalmát, rövid időn belül szoros kapcsolatot alakíthatunk ki vele. Játékos, barátságos madár, és imádja, ha simogatják. Az emberi jelenlét sajnos nem elég neki, mindenképpen legyen legalább egy társa! Nimfát nem szabad pici ketrecben tartani, ugyanis lényeges a megfelelő mozgás számára, ezért legalább 1 méter magas, széles és hosszú is kell, hogy legyen a lakhelye. Ha megfelelő körülményeket biztosítunk szeretett szárnyasunk számára, akár 10-14 évig is megoszthatjuk vele mindennapjainkat.

Zebrapinty

A pinty nem arról híres, hogy bensőséges kapcsolatot ápol gazdájával, de ne csüggedjünk, hiszen nagyon mókás és gyönyörű kisállatok, öröm megfigyelni őket. Szeretnek össze-vissza repkedni, ezért hatalmas igénye van a testmozgásra. A kalitka minimum alapterülete legyen legalább 150×60 cm, a magassága pedig 100 cm. A szép nagy madárházat pedig népesítsük be több tollassal is, hiszen a pinty sem boldog egyedül, mindenképp rajban – de legalább két példányt – kell tartani.

Hullámos papagáj

A hullámos papagáj nagyon okos madár, egy igazi kis nyelvtehetség. Ez a kis csőrös 5-10 évig is élhet, és egész életében megőrzi játékosságát és kíváncsiságát, illetve megfelelő bánásmóddal és törődéssel egészen kézhez szoktatható. Mivel rajban érzi magát a legjobban, így legalább egy fajtársával együtt kell tartani. Két papagáj számára az alap helyigény nagyjából egy 50×50 cm alapterületű, 100 cm magas kalitka. Ne felejtsük el, minél többen vannak, annál jobb!