Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

A legjobb benti elfoglaltságok cicáknak

2017. február 16.

A szobacicák nagyobb eséllyel kezdhetnek el egyszer csak unatkozni, mint kinti társaik. És ha egy állat elkezd unatkozni egy zárt területen, akkor bizony nagy eséllyel egy kis rosszalkodással fogja felhívni magára a gazdi figyelmét. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor mindenképp rendszeresen foglalkoznunk kell bársonytalpúnkkal és ki kell találnunk, hogy mivel tudja akkor is elfoglalni magát, ha mi épp nem érünk rá.

Nem árt cicánkat időnként mozgásra ösztönözni, ám azt is tudjuk, hogy az egyik kedvenc elfoglaltsága nem más, mint az alvás. Ehhez pedig érdemes kényelmes fekhelyet biztosítanunk a számára. Végül is, akkor biztosan nem okoz semmilyen kárt, amikor alszik, és az nagyon praktikus tud lenni, amikor épp dolgozunk és nem vagyunk otthon.

http://www.fressnapf.hu/parna-mayette-szurke-60-cm/

Figyeljük meg, hogy hol szeret a leginkább lustálkodni a minitigris, és oda szerezzünk be például egy puha és komfortos párnát. Sok cica kedvelt helye az ablakpárkány, így ha van alatta fűtőtest, akkor akár a radiátorra szerelhető fekhely is szuper választás lehet. Amennyiben elegendő hely van otthonunkban, akkor célszerű olyan macskabútort vásárolnunk, amelynek alvóhely, játék és kaparófa része is van.

http://www.fressnapf.hu/anione-fekhely-ablakparkanyra-37x34x25cm/

 

http://www.fressnapf.hu/anione-butor-candy-bezs-60x115cm/

Egy többrészes cicabútor egész hosszú időre le tudja kötni a szobatigris figyelmét. Alvás után kiélheti rajta karmolászós ösztöneit és még a játékidő sem marad el, ha például lelóg róla egy-két kis pompon. Színes kis bojtokat mi magunk is készíthetünk, és nem csak kedvencünk bútorára érdemes felkötözni, hanem bármilyen magasabb pontról is lelógathatjuk egy madzag segítségével, ahol a bársonytalpú nyugodtan játszhat vele. Ez azért praktikus, mert ha épp nincs időnk foglalkozni a cicával, akkor elég csak egy kicsit megmozgatnunk, és utána hosszabb ideig mozog magától a pompon, így biztosan felfigyel rá a macska.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-bot-bagoly-figura-40cm/

Az kezdő cicagazdik számára furcsa lehet, de a minitigrisek nagyon szeretik a kartondobozokat is, és sokáig képesek elidőzni bennük. Ha leteszünk egy dobozt a szoba közepére, akkor valószínűleg hamarosan benne ülve találjuk majd meg bársonytalpúnkat. Még érdekesebbé tehetjük a kartondobozt cicánk számára, ha vágunk rá egy-két lyukat, amin keresztül ki-be tud bújkálni háziállatunk. Ha dobunk pár papírgalacsint a dobozba, azokra szívesen lecsap majd közben a cica.

Az új játékszerek is képesek lefoglalni a macskát, hiszen azok általában izgalmasabbak, mint a már megszokott darabok, így időnként érdemes meglepnünk kedvencünket valami újdonsággal. A botos cicajátékok nagyon kedveltek a minitigrisek körében, hamar felkeltik bennük a vadászösztönt. Hasonló hatást érhetünk el az AniOne elemmel működő actionball nevű játékával, amely a belsejében lévő kis motornak köszönhetően különböző irányban és különböző tempóban mozog, így a gazdi pihenés közben is tudja nézni játékos kedvencét.

Persze a legjobb, ha mi magunk is időt tudunk szánni egy hosszabb játékra, hiszen a közösen eltöltött idő megerősíti a macska és gazdája közötti kapcsolatot és kötődést. Bármilyen aprócska plüss, például egy kisegér is alkalmas lehet arra, hogy mozgassuk a szobacica előtt, vagy akár el is dobjuk neki, és hagyjuk, hogy megszerezze. Ha esetleg lankad háziállatunk figyelme, akkor segíthet egy kis macskafű, amely illatának kevés cica tud ellenállni.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-polip-filc-anyagbol-12cm/

Bátran próbáljunk ki valamilyen készségfejlesztő játékot is, melyek már önmagukban is elég érdekesek lehetnek a cicák számára, de akár egy-egy jutalomfalattal is hozzájárulhatunk az érdeklődés felkeltéséhez.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-keszsegfejleszto-19x19x21cm/

 

Forrás: yourcat.co.uk, fressnapf.hu

További tartalmak

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

DIY matatótábla cicáknak! – Nem csak Valentin-napra!

DIY matatótábla cicáknak! – Nem csak Valentin-napra!

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok