Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Legjobb tavaszi programok kutyusunkkal

2019. április 12.

Legjobb tavaszi programok kutyusunkkal

Amikor a hideg, téli hónapok után elkezd felmelegedni a levegő, akkor nem csak mi, emberek vágyunk ki egyre jobban a szabadba, hanem a kutyusok is. A tavaszi napsütésben eltöltött idő az eb és gazdija szervezetére is jótékony hatással lehet. Ráadásul, az is pozitív, ha napról napra többet mozgunk majd. Ha készen állunk a közös kikapcsolódásra, akkor több tevékenységet is érdemes kipróbálnunk.

  1. Kempingezés

Ne hagyjuk otthon kutyusunkat a több napos kirándulások idejére sem! A kempingezés bármilyen méretű kutyának szórakoztató lehet, és minőségi időt tölthetünk együtt általa. Csak arra figyeljünk, hogy a hely, ahol megpihenünk, kutyabarát legyen. Egy túra az erdőben rengeteg izgalmas felfedezni valót rejteget magában bundás barátunk számára. Érdemes belevágnunk a jó időben!

  1. Úszás

A melegebb napokon hagyjuk, hogy csobbanjon egyet kedvencünk a tóban. Ez a program azoknak a négylábúaknak ideális, amelyek imádnak a vízparton vagy a vízben időt tölteni. Ha betervezünk egy kis pancsolást, akkor vigyünk magunkkal törölközőt is, hogy minél hamarabb meg tudjuk szárítani az eb bundáját.

  1. Edzünk együtt

Ha van olyan sport, amit szívesen elkezdenénk tavasszal, és kutyusunk is velünk tarthat közben, akkor bátran mozogjunk együtt! Akár kerékpározásról, görkorcsolyázásról vagy futásról van szó, egy megfelelő nyakörv / hám vagy póráz segítségével már indulhat is a közös edzés. Ha pedig van a közelben egy kutyabarát park, ott kipihenhetjük a mozgás fáradalmait és új embereket és kutyusokat is megismerhetünk.

  1. Móka póráz nélkül

Ha még nem ismerünk olyan parkot, ahol nyugodtan szabadon engedhetjük bundás barátunkat, akkor ideje felfedeznünk egyet. A frizbit és a teniszlabdákat ne felejtsük otthon! Így futás közben az eb levezetheti a felesleges energiáit, és még barátokat, játszópajtásokat is szerezhetünk. Ismerkedéskor viszont figyeljünk az állatok reakciójára, ha az egyik kutyus fél vagy agresszív, akkor hívjuk vissza kedvencünket, és inkább tartsunk távolságot.

  1. Kutyaiskola

Ha kutyusunk még fiatal, akkor mindenképp érdemes elmenni egy szabadtéri kutyasuliba, hogy megismerje az első legfontosabb parancsszavakat, például, hogy üljön, maradjon vagy feküdjön le. Miután ezek, illetve az alapvető feladatok már remekül mennek, akkor akár jöhet az akadálypálya is. Megtaníthatjuk bundás pajtásunknak, hogyan ugorjon át a karikán, és hogy hogyan kell szlalomozni vagy végig sétálni a rámpán.

  1. Vásárlás

Legközelebb, amikor sétálni megyünk kedvencünkkel, bátran keressünk fel néhány kutyabarát üzletet és kávézót. Az előbbiben vásárolhatunk ezt-azt, miközben az eb valószínűleg élvezi majd az új ingereket és a közösen eltöltött időt, az utóbbiban pedig megpihenhetünk a teraszon, és bekaphatunk pár falatot, mielőtt hazaindulunk.

Nem számít, hogy mit szeretnénk csinálni, a lényeg, hogy hetente néhány alkalommal mozduljunk ki háziállatunkkal a négy fal közül, és érezzük jól magunkat a tavaszi hónapokban.