Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Madárjátékok házilag

2018. október 30.

Madárjátékok házilag

Tollas barátaink nagyon szeretik az izgalmas, a színes játékokat, a nagy ülőfákat és mindenféle érdekes berendezést. Ezeket a kiegészítőket könnyedén beszerezhetjük az üzletekből, azonban költséghatékonyabb és kalandosabb, amikor a gazdi készít madárbútorokat.

Ha valaki egy kicsit is szeret barkácsolni, biztosan szívesen áll neki szeretett szárnyasának játékokat gyártani. A képzeletünknek csak a ketrec szab határt, illetve pár lényeges dolog, amelyet fontos tudni.

A legfontosabb, hogy ne legyen veszélyes!

Mielőtt a kismadarunk rendelkezésére bocsájtjuk művünket, fontos hogy alaposan ellenőrizzük. Ha madárház berendezésről van szó, mindenképp kerüljük el a törékeny alkatrészeket, az apró tárgyakat és a tükröket. Szintén érdemes vigyázni a kötél alapú dolgokkal, mivel ha tollasunknak sikerül lefejteni, a gyomrába juthatnak a rostszálak és az emésztőrendszeri gondokhoz vagy bélelzáródáshoz vezethet. Természetesen nem csak az anyaga lehet veszélyes a játékunknak, hanem a kialakítása is. Ügyeljünk rá, hogy ne akadhasson bele a csőre vagy a lába az általunk készített kiegészítőkbe.

Milyen játékokat csináljunk nekik?

A legideálisabb döntés, ha kezdő madárjáték-készítők vagyunk, a hinta vagy a létra. Nem kell hozzá fúrni-faragni, egyszerű kötözésből áll a művelet, és szárnyas barátunk biztosan oda lesz érte. Ahogy korábban említettük, a kötelekkel vigyázni kell, ezért érdemes a spárgára nagy fagyöngyöket húzni – vagy bármi hasonlót, ami nem széttörhető – amolyan füzérként. Természetesen ez minél színesebb, annál jobb. Készíthetünk eledellel összekötött játékokat is, akár olyat is, amely némi gondolkodást kíván tollas barátunktól.

Ha a barkácsoláshoz nem értünk, akkor is kedveskedhetünk madarunknak, hiszen nagyon szeretnek tépni vagy szétszedni ágakat és leveleket, ezzel koptatva a csőrüket. Szedjünk mindig friss ágakat – természetesen csak olyan fajtát, amiről tudjuk, hogy nem veszélyes számukra – a ketrecbe kedvencünknek. Ezzel az egyszerű és könnyen megvalósítható játékkal is feldobhatjuk szárnyas barátunk életét.