Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Miben segíthet egy kutyakiképző?

2018. február 26.

Miben segíthet egy kutyakiképző?

Első gondolatunk és sajnos sokszor az utolsó is az szokott lenni, hogy a kutyakiképző, csak alap fegyelmező feladatokat tanít kedvencünknek, mint az Ül, Fekszik, vagy a Behívás és félős vagy agresszív kutyákat vezet vissza a helyes irányba. Valóban ez teszi ki a munkájuk nagy részét, azonban előrelátással és tervezéssel, ha időben kérünk tőlük segítséget, valóban álmaink kutyáját birtokolhatjuk majd 10-15 évig.

Érdemes már a kutyavállalás gondolatánál konzultációt kérni egy tapasztalt kiképzőtől. A segítségével teljes képet kaphatunk a kutyatartás előnyeiről és hátrányairól, továbbá segít eldönteni, hogy milyen kutya illeszkedik hosszú távon a legjobban az életvitelünkbe. Egyáltalán készen állunk-e egy kutyussal bővíteni az életünket?

Segítséget nyújt eldönteni, hogy menhelyről, vagy tenyésztőtől hozzuk el álmaink kedvencét. Teljes képet kaphatunk tőle mindkét oldal előnyeiről és hátrányairól, így sokkal kisebb eséllyel ér majd minket meglepetés.

Természetesen minden egyes kutya egy önálló egyéniség, azonban vannak fajta jellegzetességek, melyek a fajta legtöbb egyedénél jelentkeznek. Ezekkel tisztában vannak a kiképzők, így felkészíthetnek, hogy egyes fajtáknál, milyen kihívásokkal kell szembenéznünk. Menhelyi kutya esetében, elkísérhetnek minket a kiválasztás során és a kutyus viselkedése alapján felkészíthet minket a várható feladatainkra. Befogadásra váró kutyák esetében pontosabb képet kaphatunk az adott kutyusról, hiszen már egy konkrét karaktert kell megfigyelnie a kiképzőnek.

Egy kutya sem tökéletes, mindegyik kis kedvencnek megvannak a problémáik és tanítanunk kell, hogy kényelmesen tudjunk majd vele együtt élni. Megfelelő információk birtokában azonban eldönthetjük, hogy kutyás felkészültségünk és habitusunk alapján, honnan és milyen kutyusssal bővítsük a családot, hogy mind a kutya, mind a gazdik örömnek éljék meg a kutyatartást.