Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

2022. október 28.

A rendszeres mozgás nagyon fontos a fiatal macskák számára, hiszen a mentális stimuláció és a fizikai aktivitás elengedhetetlen a testük és az elméjük egészséges fejlődéséhez. Ha együtt játszunk minitigrisünkkel, annak további előnye, hogy a kettőnk közötti kötelék is megerősödik. Érdemes az egyedüllét és a közös mókázás idejére is beszereznünk pár izgalmas cicajátékot.

A kiscicával való játék ösztönzi a természetes viselkedést, például a vadászatot és az üldözést. Ezeknek mindig élettelen tárgyakra kell irányulnia, nem pedig más háziállatokra vagy az emberekre. Amellett, hogy kedvencünk fitt és egészséges maradjon, ez egy másik oka annak, amiért kiemelt figyelmet kell fordítanunk a megfelelő játékszerek beszerzésére.

Az alábbi egyszerű tippek követésével könnyedén kiválaszthatjuk azokat a játékokat, amelyek segítségével a legtöbbet tudjuk majd kihozni a cicával töltött játékidőből.

Mozgó tárgyak

A gyorsan és kiszámíthatatlanul helyzetet változtató játékok biztosan üldözésre és vadászatszerű viselkedésre ösztönzik majd bársonytalpúnkat. Ideális választásnak bizonyulnak például a botos cicajátékok és azok a játékszerek is, amelyek maguktól képesek mozogni, vagy amelyeket a macska pofozgathat. Vonzóbbak lehetnek azok a típusok, amelyek fényesek, zajt bocsátanak ki vagy épp macskamenta illatúak.

A kiválasztott játékszernek elég kicsinek kell lennie ahhoz, hogy cicánk mozgatni tudja, de vigyáznunk kell, hogy túl aprócska se legyen, mert ha a minitigris véletlenül lenyeli, akkor akár meg is fulladhat vagy gondot okozhat az emésztőrendszerében.

DIY játékok

Nem kell drága termékeket vásárolnunk, ha a kedvezőbb árúakat vagy épp az általunk készítetteket is biztonságosnak találjuk. A kivágott lyukakkal ellátott kartondobozok, amelyekbe kiscicánk bele tud ugrani, és a susogó papírzacskók is bármikor képesek lehetnek felkelteni egy bársonytalpú érdeklődését. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyenek bennük éles kapcsok, melyek sérülést okozhatnának háziállatunknak.

Gondolkodtató játékszerek

Az etetőjátékok, amelyeknél például egy labdába vagy valamilyen más figurába helyezhetőek a száraz tápszemek vagy a jutalomfalatok, arra ösztönzik a cicát, hogy megdolgozzon a táplálékért. Ha szintet lépnénk, akkor IQ cicajátékot is beszerezhetünk, amely esetében egy kicsit többet kell majd gondolkodnia kisbarátunknak, hogy hogyan szerezze meg a finomságokat. Amire ügyelnünk kell, hogy a játékhoz szánt ennivaló a kismacska szokásos napi adagjának egy része legyen, mert a túl sok extra csemege hamar elhízáshoz vezethet.

Saját bútor

A minitigrisek szeretnek mászni és felfedezni is, ezért egy stabil macskabútor, amelyre cicánk biztonságosan felkapaszkodhat, felugrálhat, és amit kedvére karmolászhat vagy akár búvóhelyként is használhat, szintén remek szórakozást nyújthat.

Zsinóros, és olyan játékszerekkel, amelyeket egy hevesebb küzdelem alkalmával esetleg darabokra szedhet kedvencünk, soha ne hagyjuk őt felügyelet nélkül játszani, mert fulladást vagy egyéb sérüléseket okozhatnak.

További tartalmak

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

DIY matatótábla cicáknak! – Nem csak Valentin-napra!

DIY matatótábla cicáknak! – Nem csak Valentin-napra!

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok