Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Milyen kisemlőst válassz társnak?

2022. október 27.

A kisemlősök különféle megjelenésűek, illetve méretűek, és persze eltérő igényekkel is rendelkeznek, így nem mindig egyszerű eldönteni, hogy melyikőjük lenne az ideális társ számunkra. Ismerjük meg közelebbről a legnépszerűbb apró kedvenceket, és gondoljuk át, melyik illik a leginkább a mi életstílusunkhoz. A kisemlősök többsége ugyan általában nem él 10-20 évig, de így is egy hosszútávú elköteleződéssel kell kalkulálnunk.

Hörcsög

A hörcsögök vidám és aktív háziállatok. Éjszakai lények, ami azt jelenti, nappal alszanak és éjjel tevékenykednek, ez pedig kiábrándító lehet a gyerekek számára. Ráadásul, ha megzavarják őket álmukban, akkor akár haraphatnak is. Látásuk sem túl jó, könnyen megriadnak a hirtelen mozdulatoktól. Azt is fontos tudni róluk, hogy míg a törpehörcsögök jól érzik magukat fajtársaikkal, addig a szíriaiak kizárólag egyedüli kisállatként tarthatóak,

Egér

Az egerek szeretnek felfedezni, kötélen mászni, átrágni magukat a wc papír gurigákon, tehát igen szórakoztatóak tudnak lenni. Általában barátságosak és ritkán harapnak, de mivel kicsik és fürgék, a gyerekek nehezen tudják megfogni őket. Az egér felemeléséhez óvatosan, de határozottan kell megfogni a farok tövét, – nem a hegyét – majd megemelni, és így kell a kezünket a teste alá csúsztatni.

Patkány

A patkányok nagyon szeretnek interakcióba kerülni gazdáikkal és nagyszerű házikedvencek lehetnek gyerekek, valamint felnőttek számára egyaránt. Ha viszont nem fordítunk rájuk elegendő figyelmet, akkor depresszióssá is válhatnak. A patkányoknak több térre van szükségük, mint a hörcsögöknek vagy az egereknek, és polcokra is szívesen felmásznak. Így mindenképp ketrecben kell gondolkodnunk, a terráriumok nem megfelelőek a számukra.

Tengerimalac

A tengerimalacok szintén ideális társak lehetnek kicsik és nagyok mellé is. Szórakoztatóak tudnak lenni és többféle hangon képesek kommunikálni. Ha jobban megismerjük őket, akkor könnyedén meg tudjuk majd állapítani, hogy mikor boldogok és mikor szomorúak, vagy mikor éhesek, esetleg dühösek. Jó időben idejük egy részét szívesen töltik biztonságosan felállított, kerti kifutóban.

Degu

A deguk szeretnek kapcsolatba kerülni az emberekkel, de a legtöbb rágcsálóhoz hasonlóan, nem örülnek, ha kézbe veszik őket. Emiatt, ha babusgatható kedvencre vágyik a család, valószínűleg nem a degu lesz a megfelelő választás. Ha viszont nem fontos számunkra az érintés, akkor bátran vigyünk haza néhány (nem szabad őket egyedül tartani) cuki rágcsálót, ugyanis ők nagyon aktívak napközben, imádnak ásni, mászni és rágcsálni is, könnyedén lekötik a gazdik figyelmét.

Csincsilla

Megfelelő elhelyezés és gondoskodás esetén a csincsillák intelligens, boldog és érdekes társakká válhatnak. Ha jól érzik magukat nálunk és kellően kiismertük őket, akár apróbb trükkökre is megtaníthatóak. Azzal viszont számolnunk kell, hogy akár 15 évig is élhetnek, tehát a gyerekek előfordulhat, hogy kirepülnek a családi fészekből ez idő alatt. A csincsillák egyébként éjszakai állatok, napközben általában alszanak. Tartásukhoz egy igazán nagy ketrecre és porfürdőre is szükségük van. A felügyeletünk alatt, a ketrecükből kikerülve, szívesen fedezik fel az egész szobát is.

Törpenyúl

Sokan gondolják úgy, hogy a nyuszik kiváló háziállatok gyermekek számára, valójában azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ők zsákmányállatok, vagyis félnek a hirtelen mozdulatoktól és a hangzavartól. Ha veszélyben érzik magukat, haraphatnak, karmolhatnak, rúghatnak is. Általában nem szeretik, ha felemelik őket. A bizalmuk elnyeréséhez sok szeretetre és türelemre lesz szükségünk. Egy méretes, kifutóval is rendelkező ketrec ideális választás a tapsifüleseknek.

További tartalmak

Milyen kisemlőst válassz társnak?

Milyen kisemlőst válassz társnak?

Hogyan ápold kisemlősöd a téli időszakban?

Hogyan ápold kisemlősöd a téli időszakban?

A leggyakoribb tévhitek az egerekről

A leggyakoribb tévhitek az egerekről

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok