Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Milyen kutyát vihetünk bátran az irodába?

2018. október 02.

Milyen kutyát vihetünk bátran az irodába?

Szerencsére már Magyarországon is tart olyan szinten a kutyatartási kultúra, hogy egye több cég engedi be a falai közé négylábú társainkat. Az igény nagy rá, hiszen a háziállatok jelenléte könnyen csökkenti a munkahelyi stressz mértékét, de alaposan átgondolt szabályokat kevesen alkalmaznak. Az elsődleges szempont, hogy továbbra is mindenki, mind kutyás, mind nem annyira kutyás kollégáink nyugodtan tudják a dolgukat végezni, így nézzük, milyen kritériumoknak kell kedvencünknek megfelelnie ahhoz, hogy ne borítsa fel a rendet az irodában.

Mindenekelőtt, legyen szociális! Kedvencünknek békében kell lennie bármilyen kutyával, kicsivel, naggyal, kannal, szukával, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy nem mi leszünk az egyetlenek, aki él a lehetőséggel, hogy irodába vigye kedvencét. Kollégáinkra is gondoljunk, hiszen senki sem akar olyan helyen dolgozni, ahol egy félős kutya megmorogja, vagy megugatja, amikor belép a munkahelyére. Először tegyük rendbe ezeket a problémákat egy kiképzővel és csak utána vigyük irodába.

Fontos, hogy kedvencünk csöndes legyen. A kutyák a legváltozatosabb szituációkban képesek ugatással reagálni, történjen az játék közben, vagy unalmában a gazdi figyelméért, esetleg idegen érkezésekor. A legjobb természetesen az, ha megtanítjuk kedvencünknek, hogy az irodában nem reagálhat ugatással ezekben a szituációkban, vagy legalább is pár vakkantás után hallgatásra tudjuk bírni. Egy irodában tárgyalások folyhatnak, és nem szeretnénk, hogy a hangjával zavarja a megbeszéléseket.

A szobatisztaság elengedhetetlen! Egyetlen kutya balesetével hatalmas lavinát tudunk elindítani az irodai kutyák között, főképp, ha szőnyegre sikerül piszkítani. Borzasztóan nehéz olyan alaposan feltakarítani, hogy később egy kutya se érezze a korábbi pisi vagy kaki szagát és onnantól kezdve az a pont még a szobatiszta kutyákat is ingerelni fogja.

Természetesen kutyusunknak alap engedelmességgel is rendelkeznie kell. Képesnek kell lennie rá, hogy körülöttünk maradjon, és lehetőleg aludjon hosszú időn keresztül, anélkül, hogy állandóan őt kéne fegyelmeznünk. Amikor pedig egy kis szabadságot adunk neki, magunkhoz tudjuk hívni bármilyen szituációban.

Úgy tűnhet, hogy túl sokat kell teljesítenie kedvencünknek ahhoz, hogy velünk tarthasson az irodába, de megbecsüljük a kapott lehetőséget és úgy éljünk vele, hogy mindenkinek elfogadható legyen, és hosszú távon élhessünk vele.