Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mit tegyünk, ha kutyánknak nagy az étvágya?

2018. február 23.

Mit tegyünk, ha kutyánknak nagy az étvágya?

Négylábú kedvenceink imádják a pocakjukat. Ha kutyusunk jóízűen lakmározik, az az egyik jele annak, hogy egészséges. Azonban a túl gyors, rágás nélküli étkezés egészségügyi problémákhoz is vezethet, ezért érdemes odafigyelni arra, hogyan táplálkozik bundás barátunk.

A kutyák nagyrésze addig eszik ameddig ételt lát, ezért ne legyen egész nap előtte az eleség. A mohó étkezés és a korlátlan mennyiségű táplálék elfogyasztása elhízáshoz és emésztőrendszeri megbetegedésekhez vezethet. Felnőtt bundás barátunk napi egyszer, inkább este kapjon enni, nehogy gyomor vagy bélcsavarodást kapjon a teli hassal való futkározástól.

Ha falánk kutyusunk nem egyedüli kedvenc a háznál, sose hagyjuk társaival magára evéskor, mivel előfordulhat, hogy nem csak a saját vacsoráját fogja elfogyasztani, hanem a többiekét is. Felügyeljük az étkezéseket, vagy elkülönítve etessük meg éhes cimboráinkat.

Az evés lassítása érdekében próbáljuk ki az adagolást, ám ez a módszer teljes odafigyelést igényel. Kisebb adagokban, pár másodperces szünetekkel kínáljuk kutyánknak az ételt, és közben próbáljuk nyugtatgatni izgatott kedvencünket, illetve kössük le a figyelmét. Ez a módszer inkább rövid távú megoldást nyújt.

Ha tartós megoldást keresünk, szerezzünk be egy evéslassító etetőtálat.

AniOne műanyag tál falásgátlóval 400ml

Ennek a speciálisan kialakított edénynek a belseje sűrű elválasztófalakkal kis részekre van osztva, így az étel becsúszik a barázdákba, és mohó kedvencünknek a nyelvével kell onnan kiügyeskednie a táp darabjait. Különböző nehézségű tálak közül választhatunk: léteznek nagyon sűrűn tagolt, és kevesebb részre osztott edények is. Minél falánkabb négylábú barátunk, annál nagyobb nehézségi fokozatú tálat válasszunk neki.

Az első, speciális tálban kínált étkezés során ne engedjük négylábú társunknak, hogy nagy lendülettel kezdjen neki az evésnek, így elkerülhetjük, hogy megsérüljön vagy ráharapjon a tálban lévő válaszfalakra. Az edény segít abban, hogy ne nyelje le az ételt rágás nélkül, hanem kis adagokban, lassan fogyassza el azt.