Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mivel kínáljuk szárnyas barátainkat a hidegben?

2019. október 21.

Mivel kínáljuk szárnyas barátainkat a hidegben?

Ahogy egyre hidegebbé válnak a napok, úgy szárnyas barátainkat is egyre inkább segítenünk kell abban, hogy elegendő mennyiségű élelmet találjanak a szabadban. Ehhez már különböző megjelenésű madáretetőket is vásárolhatunk, így akár dísze is lehet az etető az udvarunknak, de ami ennél is fontosabb, hogy mivel kínáljuk tollas látogatóinkat.

  1. Fekete napraforgómag

Ha fekete napraforgómagot szórunk az etetőbe, azzal nem nyúlhatunk mellé, hiszen szinte minden vadmadár szereti. Előnye a csíkos napraforgómaggal szemben, hogy héja vékonyabb, így könnyebben felreped. Továbbá, mivel magasabb zsírtartalommal is rendelkezik, így télre mindenképp hasznosabb elemózsia.

MultiFit napraforgómag 1kg

  1. Földimogyoró

Natúr, héj nélküli földimogyoróval is kínálhatjuk az őszi és téli hónapok alatt a szárnyasokat.  Egyes gyártók készítettek a mogyorófélékhez cső alakú adagolót is. Ha ilyet akasztunk ki, akkor rövid időn belül harkályok, szajkók, csuszkafélék, pintyek és cinegék fognak csipegetni a kertünkben. A mogyoróvaj szintén jó választás, könnyebben fogyasztanak belőle a kisebb madarak is, csak arra figyeljünk, hogy natúr, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó, adalékanyagoktól mentes termék kerüljön a kosarunkba.

PREMIEREIERE földimogyoró 3kg

  1. Faggyú

A zsír kiváló energiaforrás a leghidegebb napokra. Melegebb időben viszont megolvad, tehát érdemes olyan tartót választani, ami felfogja a csöpögést, illetve figyeljünk arra, hogy mikor tesszük ki. Ha konyhánkban egy serpenyő segítségével megmelegítjük, akkor szórhatunk hozzá különböző magokat is, és miután újra megdermedt, ínycsiklandozó csemege válik belőle csőrös pajtásaink számára.

PREMIERE faggyú stick- fehérje 1,5kg

  1. Magkeverék

Az üzletekben kapható magkeverékek is megfelelőek lehetnek, ha jó minőségűt választunk, vagyis mindig nézzük meg az összetevőket. Ha fekete napraforgómagot, tört kukoricát, kölest, földimogyorót és szárított gyümölcsöket tartalmaz, akkor kedvelni fogják a madara. A felsorolt magok beszerzésével mi magunk is készíthetünk saját keveréket.

MULTIFIT vadmadár eleség gyümölcsös válogatás 2,5 kg

  1. Tört kukoricaszemek

A verebek, a feketerigók, a szajkók, a galambok és a fürjek fognak leginkább örülni, ha tört kukoricaszemek is kerülnek a madáretetőnkbe. Ez azért jobb az egész kukoricaszemekkel szemben, mert így az apróbb tollasok is könnyedén tudnak fogyasztani belőle.

  1. Lisztkukac

A legtöbb vadmadár szívesen eszik lisztkukacot is. Kisállat kereskedésekben és csali boltokban egyaránt szerezhetünk be élő eleséget, de a fagyasztva szárított kukac is remek választás. Lapos kerámiatálból egyszerűen fel tudják csipegetni a lisztkukacokat a madarak.

  1. Gyümölcsök

Gyümölcsökre szintén szüksége van a szárnyasok szervezetének, és ezekhez még nehezebben jutnak hozzá a hidegebb hónapok beköszöntével. Helyezzünk ki az etetőbe szőlőszemeket, néhány szelet citrusfélét, almát, banánt, esetleg dinnyehéjat.