Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Nyolc éves németjuhászunk néhány hónapja kezdett morogni anyukámra. Kezdetben csak kicsit, alig hallhatóan, újabban már hangosan, közben vicsorog és támadó pózban közeledik. Nyolc évig csak anyukám volt a gazdája, nyáron viszont odaköltöztünk mi is. A morgást már korábban kezdte tapasztalni, tehát ez nem válthatta ki. Előfordul, hogy napokig nem morog, barátságosan közeledik, de aztán teljesen váratlanul megint elkezdi. A család többi tagjával szemben ez nem tapasztalható,csak anyukámmal. Mindannyian nagyon szeretjük és talán túl sok mindent megengedtünk neki. Hogyan kezeljük a problémát? Válaszát előre is köszönöm!

2018.10.23

Állatorvos

Ez egy nagyon komoly probléma, amit azonnal kezelni kell szakember segítségével, mert akár baleset is származhat belőle. Mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot egy kutya viselkedésterápiában jártas szakemberrel, vagy pozitív megerősítés módszerét alkalmazó oktatóval, aki hajlandó házhoz menni és foglalkozik ilyesmivel (itt most nem a kiképzés a cél, hanem segítségnyújtás abban, hogy a rangsor helyes legyen a családban). Nagyon jó szakember Dr. Sátori Ágnes, aki segíteni tud abban is, hogy kiderüljön, hogy a megváltozott viselkedés hátterében nem áll-e betegség. A pajzsmirigy túlműködése például fokozott agresszivitást eredményez.

Vissza a kérdésekhez